Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
šližys,
nemexia,
vaivorykštinės avies,
sena laboratorija,
sena labaratorija,
karnavalines kaukes,
kolekcijos,
ropė,
sala,
maironio eilėraščiai],
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Istaiga, kurioje kerpames,
Istaiga, kurios pagrindine veikla - teikti formaliojo ugdymo, mokymo, studiju arba neformaliojo svietimo paslaugas,
Istaiga, laikanti senus dokumentus,
Istaiga, per savo korespondentus renkanti zinias ir teikianti informacija laikrasciams,
Istaiga, teikianti paskolas uz ikeiciama kilnojamaji turta,
Aušros g., Lupikų k., Kelmės r. sav.,
Gėlių g., Lupikų k., Kelmės r. sav.,
Pievų g., Lupikų k., Kelmės r. sav.,
Alyvų g., Maironių k., Kelmės r. sav.,
Birutės g., Maironių k., Kelmės r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 1,2 kg pomidorų Druska 1 česnako skiltelė 1 raudonasis svogūnas 20 g imbierų 1 citrinžolės stiebas 4 žaliųjų citrinų lapeliai arba 1 žaliosios citrinos tarkuotos žievelės 4
šaukštai alyvuogių aliejaus 1/4 aitriosios paprikos 1 šaukštas cukraus didžiųjų krevečių (be galvų) Pipirai 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus petražolių, bazilikų
Gaminimas: Pomidorus pusei minutės sudėti į verdantį vandenį. Išgriebti, perlieti šaltu vandeniu,
nulupti odeles, supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklalizdžius. Sėklalizdžius šiek tiek pasūdyti ir sudėti į sietą, kad išsiskirtų sultys. Pomidorų ketvirčius smulkiai supjaustyti (kubeliais arba juostelėmis). Svogūną ir česnaką nulupti, susmulkinti. Imbierus nuskusti, labai smulkiai
supjaustyti. Citrinžolę perpjauti pusiau išilgai, kruopščiai nuplauti šiltu vandeniu, kaip ir žaliųjų citrinų lapelius. Alyvuogių aliejų įkaitinti keptuvėje, pakepinti svogūną, kol taps skaidrus. Suberti česnaką, imbierus. Jei norima - susmulkintą aitriąją papriką. Dar šiek tiek pakepinti. Sudėkite
pomidorus, citrinžolę ir citrinos lapelius arba žievelę, pakaitinti penkias minutes. Pagadinkite druska, žiupsneliu cukraus. Nuimtą nuo viryklės padažą pusę valandos palikite pastovėti. Tada išgriebkite citrinžolę ir citrinų lapelius. Krevetes išlukštenkite iki uodegos, įpjauti apatinę krevečių dalį
ir išimti juodos spalvos turinį. Krevetes pabarstyti druska, pipirais. Keptuvėje įkaitinti saulėgrąžų aliejų ir apkepinti jas iš abiejų pusių po dvi minutes. Sudėkite padažą į dubenėlius (sultis atskirai), o aplinkui krevetes. Puošti petražolių arba bazilikų lapeliais. Skaniausios - ką tik iškeptos
krevetės, tačiau galima jas paruošti svečiams dar neatėjus ir patiekti kambario temperatūros.
|
|
|
|
|