Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Žiediniai kopūstai, apie 2 kg, 1 vienetas Morkos, 3 vienetai Svogūnai, 1 vienetas Mėsa, rūkyta, 200 gramų Grybai, įvairūs, 200 gramų Aliejus, kepimui Grietinėlė, 200
gramų Kvietiniai miltai, 1.5 šaukšto Fermentinis sūris, 200 gramų Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį
Gaminimas: Patiekalas 5-6 žmonėms.
Kalafijorą išverdame (tik neperverdame) kartu su morkom, atidedam ataušti, tuo tarpu apkepam smulkiai
supjaustytus svogūnus, rūkytą mėsytę, morkas, grybus. Grietinėlę sumaišytą su miltais užverdam, užvirus sudedam pusę, t.y. 100 gr. sūrio ir sumaišom, tik neverdam. Imam didelį indą, viska gerai išmaisom, jei reikia, dedam druską, pipirus, išmaišę viską sudedam į didelę skardą, gražiai išlyginam,
apibarstom likusiu sūriu. Kepam 190 laipsnių, 40-60 min., kol apskrus.
|