Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
ledo ritulio sala,
ziemos taure,
spalvoti signalai,
okeanija,
simply,
miško grybai,
naujokai,
meiluze,
meiluzio,
sissy,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Seniūnų g., Pakuonio mstl., Prienų r. sav.,
Sodybų g., Pakuonio mstl., Prienų r. sav.,
Sodų g., Pakuonio mstl., Prienų r. sav.,
Tylos g., Pakuonio mstl., Prienų r. sav.,
Vėjo g., Pakuonio mstl., Prienų r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Kremui: 200 gramų braškių 50 gramų cukraus 150 gramų braškinio jogurto 250 gramų grietinėlės 15 gramų želatinos 45 mililitrai vandens Biskvitui: 100 gramų miltų 3
kiaušiniai 90 gramų cukraus 20 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai pieno 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
Gaminimas: Biskvitas: Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5 - 7 min, kol masė padidės 2 kartus ir taps
tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1 - 2 min (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje). Labai atsargiai, kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir
vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės. Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30-35 min, baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas
iškepęs. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus. Kremas: Užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Dubenyje blenderiu sumalame iki vientisos tyrės konsistencijos braškes, jogurtą ir cukrų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai ją
sumaišome su braškine mase. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti. Torto surinkimas: Biskvitų kraštus apipjauname 2 - 3 mm. Į tą pačią 20 cm torto formą dedame
vieną lakštą, užpilame 1/3 kremo, dedame antrą lakštą, vėl užpilame kremo, ir galiausiai trečią lakštą ir ant jo likusį kremą. Svarbu, kad kremas gerai subėgtų į formos kraštus (tas vietas, kur apipjovėme biskvitą). Tortą stingdome šaldytuve ne mažiau 3 - 4 h. Sustingusį papuošiame
braškėmis. Skanaus!
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 400g braškių Tešlai: 1 stiklinė cukraus 50 g margarino VILNIUS kepiniams 2 kiaušiniai 2 šaukšteliai kepimo miltelių 2 stiklinės miltų 0,5 stiklinės pieno Kremui: 200 ml
plakamosios grietinėlės 200 ml riebios grietinės 150 g cukraus pudros 1 v.š. citrinos sulčių
Gaminimas: Kiaušinius išsukame su cukrumi. Supilame ištirpintą margariną VILNIUS kepiniams ir gerai išmaišome. Į plakinį suberiame kepimo miltelius, miltus. Gerai
išmaišome. Kad tešla nebūtų per kieta įpilame šiek tiek pieno. Tešlą galima reguliuoti įpilant daugiau pieno ar beriant daugiau miltų. Kepimo skardas patepame margarinu VILNIUS kepiniams. Iš tešlos formuojame du biskvitinius lakštus. Kepsime 175 laipsnių orkaitėje apie 30min. Kol
kepa biskvitiniai lakštai pasiruošiame kremą ir braškes. Braškes nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Plakamą grietinėlę sumaišome su grietine, suberiame cukraus pudrą, pilame citrinos sulčių ir gerai išplakame su mikseriu. Jei kremas per rūgštus, galima dėti daugiau cukraus. Vieną,
atvėsusį biskvitinį lakštą dedame ant didelės lėkštės ir viršų aptepame kremu. Ant viršaus sudedame braškių griežinėlių. Ant braškių ir kremo sluoksnio uždedame antrąjį biskvitinį lakštą. Torto šonus ir viršų aptepame likusiu kremu ir ant viršaus sudedame braškių griežinėlius. Tortą
šaldytuve reikėtų palaikyti 3-4 val. Skanaus :)
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 500 g maskarponės sūrio 500 ml jogurto su persikais 200 ml natūralių apelsinų sulčių su tirščiais 500 g šviežių braškių 30 g želatino 150 g cukraus arba cukraus pudros 250 g
sausainių (labai tinka selga airiško likerio skonio arba karameliniai) 100 g margarino VILNIUS kepiniams 1 valgomas šaukštas cukraus pudros
Gaminimas: Sausainius sumalti (geičiausia tai padaryti galima su elektriniu smulkintuvu), sudėti ištirpintą margariną, cukraus pudrą.
Viską gerai išmaišyti ir gautą masę dėti į 170C temperatūros orkaitę 15 minučių. Bet galite ir nekepti, tiesiog leisti sustingti margarinui. Tačiau skonis keptų sausainių žymiai geresnis ir netrupa pjaustant tortą. Kol pagrindas aušta, pasigaminame kremą. Želatiną išbrinkyti užpylus apelsinų
sultimis. Maskarponės sūrį išplakti su jogurtu ir cukrumi. Pamažu supiltį ( pastoviai maišant) ištirpintą želatiną. Gautą kremą palaikyti šaldytuve apie 10-15min. Kai kremas pradės stingti, supilkite jį ant atvėsusio sausainių pagrindo. Ant kremo viršaus dedame braškes. Leiskite braškėms
tiesiog paskęsti kreme tiek, kad kyšotų tik viršūnėlės. Arba galite kremui labiau sustingus puošti kaip tik fantazija leidžia. Praktiškai šis gaivus bei karališkai skanus tortas paruošiamas per 2 val. Beje ir skaniausias šviežias.
|
|
|
|
|