Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
istrinti anketa,
100 kw,
okeanija,
ieva,
gabrielė,
'or,
akmens sodo elementai,
nijole pareigyte,
aratikų lobių sala,
flamingų medis,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Buti atsikisusiam,
Butina salyga (tam tikras turtas, amzius, mokslas, seslumas) naudotis teisemis (ypac rinkti ar buti renkamam) ,
Butinas nustatytos tvarkos laikymasis,
Butinumas pasirinkti viena is dvieju galimybiu,
Butis, buvimas, ......,
Rūtų g., Ukmergės m., Ukmergės r. sav.,
S. Daukanto g., Ukmergės m., Ukmergės r. sav.,
S. Nėries g., Ukmergės m., Ukmergės r. sav.,
Santakos g., Ukmergės m., Ukmergės r. sav.,
Senkapių g., Ukmergės m., Ukmergės r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Obuolių įdarui: 3 dideli kieti obuoliai 50 g sviesto 0,75 stiklinės rudojo cukraus 2 v. š. obuolių sulčių koncentrato 0,5 stiklinės kukurūzų sirupo 1 žiupsnelis
cinamono Tešlai:
0,75 stiklinės alilejaus (ne alyvuogių!) 1 stiklinė rudojo cukraus 2 v. š. obuolių sulčių koncentrato 2 kiaušiniai 0,5 a. š. cinamono 1 žiupsnelis malto imbiero 1 žiupsnelis malto muskato 1 žiupsnelis druskos 1 a. š. valgomosios
sodos 1,5 stiklinės miltų 1 kietas obuolys 0,75 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų
Gaminimas: Okraitę įkaitinti iki 175oC (350oF). Gilią apvalią kepimo formą patepti riebalais, dugną iškloti svestiniu popieriumi ir jį taip pat patepti riebalais. Įdarui
nupjauti vieno obuolio viršų ir dėti jį į formos vidurį, odele į viršų. Likusius obulius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti storomis, maždaug 1,5-2 cm storio riekelėmis. Obuolio riekeles kloti į kepimo formą ratu, tankiai suglaudžiant jas vieną prie kitos. Nedideliame puodelyje
ant silpnos ugnies pakaitinti gabalėliais susmulkintą sviestą, cukrų, obuolių sulčių koncentratą, cinamoną ir kukurūzų sirupą. Pastoviai maišant, kaitinti tol, kol cukrus ir sviestas pilnai ištirps. Užpilti 0,5 stiklinės paruošto karamelinio padažo ant išdėliotų obuolių skiltelių. Likusį padažą
palikti kambario temperatūroje, kad atvėstų. Pyragui obuolį nulupti ir supjaustyti nedidukais gabalėliais. Į didoką dubenį supilti aliejų, cukrų, obuolių sulčių koncentratą, kiaušinius, prieskonius ir druską. Viską plakti elektriniu mikseriu 2-3 minutes. Į išplaktą mišinį suberti sijotus
miltus ir sodą, viską atsargiai išmaišyti, kad neliktų sausų miltų (svarbu nepermaišyti). Į tešlą suberti smulkintą obuolį ir riešutus. Atsargiai išmaišyti. Tešlą šaukštu krėsti į kepimo formą ant išdėliotų obuolių skiltelių. Kepti 50-55 minutes, kol pyragas pilnai iškeps ir nelips prie
dantų krapštuko. Iškeptą pyragą traukti iš orkaitės. Leisti jam atvėsti maždaug 5 minutes. Peiliu arba medine mentele patikrinti, ar nėra prie skardos kraštų prikibusios tešlos. Pyragą apversti and padėklo. Jeigu skardoje liks prie dugno prilipusių obuolių, juos atsargiai perkelti ant
pyrago. Pyrago viršų apipilti likusiu karameliniu padažu. Į stalą tiekti šiltą su vaniliniais ledais arba nesaldinta plakta grietinėle.
Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių
patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
|
|
|
|
|