Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
ligo taurė 2024,
pagalba naujokams,
naujos užduotys,
bdsm,
vgtu,
vilnius tech,
salomėjos,
istrinti anketa,
100 kw,
okeanija,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Aštragų g., Rumšiškių mstl., Kaišiadorių r. sav.,
Ąžuolų g., Rumšiškių mstl., Kaišiadorių r. sav.,
Beržų g., Rumšiškių mstl., Kaišiadorių r. sav.,
Byliškių g., Rumšiškių mstl., Kaišiadorių r. sav.,
Etnografų g., Rumšiškių mstl., Kaišiadorių r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Daugiametis žolinis augalas. Tinka bulvių ir ankštinių daržovių sriuboms, kepsnių padažams, lapinių daržovių ir kitokioms salotoms, žuviai, jautienai, vištienai, sviestui su žalumynais, ryžiams paskaninti. Dedama į marinuojamus grybus ir agurkus. Virtos šaknys nulupamos ir valgomos taip pat kaip
kitos daržovės. Skatina virškinimą, šlapimo ir tulžies išsiskyrimą, ramina. Skonis aitrus, kvapas stiprus, primena salierą. Naudojamos dalys: jauni lapai, stiebai iki žydėjimo, 2-3 metų augalo šaknys (iškastos rudenį, supjaustytos ir išdžiovintos), sunokusios sėklos. Plačiau skaitykite
žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
|
|
|
|
|