Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 v. š. cukraus
200 g sviesto
100 ml pieno
4 kiaušiniai
500 g miltų
100 g aguonų
20 g mielių
 0,5 a. š. vanilinio cukraus
Glajui:
1 baltymas
100 g cukraus
citrinų sulčių
50 g  riešutų


Gaminimas:
Mieles išsukite su trupučiu cukraus ir palikite, kol pakils.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, išsukite su cukrumi iki purumo, supilkite pašildytą pieną, sudėkite mieles, pusę miltų ir padėkite šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą suberkite likusius miltus, supilkite išlydytą sviestą, suberkite vanilinį cukrų, sausas aguonas. Gerai išminkykite, prieš baigdami sudėkite iki standžių putų išplaktus baltymus, vėl leiskite tešlai pakilti.
Tešlą supilkite į paruoštą specialią aukštą formą, pastatykite šiltoje patalpoje, kad pakiltų. Kepkite 1 valandą vidutinio karštumo orkaitėje. Kepinį iš formos išimkite kiek praaušusį. Kiaušinių baltymus išsukite su miltiniu cukrumi ir citrinų sultimis. Glajumi apliekite bobą, pabarstykite smulkiai kapotais riešutais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai