Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g sviesto
400 ml kvietinių miltų
2 arb.š. Santa Maria kepimo miltelių
1 valg.š. Santa Maria vanilinio cukraus
4 kiaušinių
250 ml cukraus
200 ml grietinės
1 pakelio Santa Maria aguonų
1 tarkuotos citrinos žievelės
50 ml citrinos sulčių
Citrininiam glajui:
300 ml cukraus pudros
2 valg.š. citrinos sulčių
Švelnaus karamelinio sirupo
Santa Maria aguonų


Gaminimas:
Įkaitiname orkaitę iki 175°C temperatūros. Kepimo indą (2 l talpos) ištepame riebalais.
Tuo tarpu išlydome sviestą, o kitame inde sumaišome kvietinius miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Atskirame inde sumaišome kiaušinius su cukrumi ir vėliau į juos supilame miltus, lydytą sviestą ir grietinę. Viską maišomw, kol masė tapa itin minkšta. Po to sudedame aguonas, citrinos žieveles ir supilame sultis.
Gauta masę supilame į kepimo indą ir kepame orkaitės apačioje apie 50 minučių. Po to keksą paliekame atvėsti.
Norėdami paruošti citrininį glajų, sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir karameliniu sirupu. Glajų užpilkite ant kekso, pabarstykite viršų aguonomis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai