Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų,
50 gramų sviesto,
truputį druskos
5 šaukštai šalto vandens
Įdarui:
200 g permaltų aguonų,
50 g sviesto,
125 g cukraus,
0,5 šaukštelio cinamono,
50 g razinų,
50 g sviesto (aptepti).


Gaminimas:
Į didesnį indą suberti miltus, viduryje padaryti duobutę ir įpilti 5 šaukštus šilto vandens. Sviestą ištirpinti, taip pat supilti į duobutę. Tešlą maišyti užverčiant miltus iš kraštų į vidurį. Gerai suminkyti tešlą, suformuoti rutulį, aptepti tirpintu sviestu, suvynioti į foliją ir laikyti 0,5 val. šiltai.
Įdarui sumaltas aguonas sumaišyti su cukrumi, cinamonu, įpilti tirpinto sviesto, kad masė būtų lengvai tepama. Tešlą labai plonai iškočioti ant miltais pabarstyto drobinio rankšluosčio, paviršių aptepti tirpintu sviestu. Tešlos lakštą ištempti rankomis, kad tešla būtų kuo plonesnė. Tešlą aptepti aguonų mase, sudėti išmirkytas ir nusausintas razinas. Vyniotinio kraštus, pirmiausia ilgesnius, po to trumpesnius, užlenkti. Rankšluosčiu suvynioti vyniotinį, dėti į riebalais išteptą formą, aptepti sviestu viršų, kepti 200°C temperatūroje apie 45 min. Iškeptą pabarstyti miltiniu cukrumi.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešla:
500 g miltų
150 g cukraus
120 g margarino
2 kiaušiniai
250 g pieno
30 g mielių
Įdaras:
500 g aguonų
200 g cukraus
50 g sviesto
10 g apelsinų žievelės
150 g razinų
migdolinis aromatas
Glazūra:
150 g cukraus pudros
50 g balto šokolado
50 g vandens


Gaminimas:
Pašildyti pieną iki 30 laipsnių celsijaus, įdėti mielių, 75g cukraus, 250g miltų , viską išmaišyti , palikti kol masė padvigubės.
Tada dedame likusius miltus, cukrų, kiaušinius, išmaišome.
Įpilame ištipintą margariną, išmaišome, uždengiame servetėle ir paliekame 20 - 30 min.
Įdaras:
Aguonas užpilame šaltu vandeniu, užverdame ir verdame uždengtas ant mažos ugnies apie 20 - 30 min.
Atvėsiname, nupilame vandenį ir sumalame mėsmale 2 - 3 kartus.
Cukrų plakame su sviestu, kol cukrus ištirps, dedame sumaltas aguonas, nuplautas razinas, sutarkuotą aplesinų žievelę ir mogdolinį aromatą - viską gerai išmaišome.
Iš tešlos iškočiojame blyną , dedame įdarą, suviniojame, kraštą patepame vandeniu , užspaudžiame.
Į skardą padengtą kepimo popieriumi dedame vyniotinius ir paliekama šiltoje patalpoje, kad šiek tiek pakiltų.
Kepame orkaitėje 170 laipsnių pagal celsijų 35 - 40min, atvėsiname ir tepame glazūrą.
Glazūra: Į verdantį vandenį dedame pudrą, šokoladą ir gerai išmaišome.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
1 kg miltų
2 pakeliai sausų mielių
200 g pieno
3 kiaušiniai
100 g margarino VILNIUS kepiniams
3 šaukštai cukraus
0,5 mažo šaukštelio druskos
Įdarui:
500 g aguonų
100 g margarino VILNIUS kepiniams
100 g medaus
10 šaukštų cukraus
Aptepimui:
1 kiaušinis
1 stiklinė pieno


Gaminimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi, druska bei suminkštintu margarinu.
Supilkite pieną ir mieles, gerai išmaišykite.
Į šią masę suberkite miltus ir išminkykite tešlą.
Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.
Aguonas iš vakaro turite užmerkti vandenyje. Išbrinkusias aguonas sumalkite smulkia mėsmale.
Margariną ištirpinkite, suberkite cukrų ir medų. Maišykite, kol ištirps cukrus. Galite įpilti šiek tiek pieno.
Aguonas užpilkite margarino mišiniu ir gerai išmaišykite.
Gerai iškočiotą tešlą ištepkite aguonų mišiniu ir susukite.
Pyragą ištepkite išplaktu kiaušiniu.
Kepkite pyragą orkaitėje, nustatę 180 laipsnių temperatūrą, apie 40 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai