Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pagrindui:
1,5 puodelio maltų sausainių
6 šaukštai ištipinto sviesto

Įdarui:
1 stiklinė cukraus
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
850 g varškės ir grietinėlės
0,5 stiklinės grietinės 
daugiau nei pusę pakelio vanilinio cukraus 
braškių papuošimui


Gaminimas:
Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Pagrindui maltus sausainius išmaišome su tirpintu sviestu ir plonai suspaudžiame formoje. Kepti 10 min. Ir tada pilnai atšaldyti. Paskui įkaitinti orkaitę iki 230 C.
Įdarui išmaišyti cukrų su kukurūzų krakmolu. Sudėti varškę ir gerai išmaišyti mikseriu. Sudėti kiaušinį, grietinėlę, vanilinį cukrų.
Sudėti masę į formą ant pagrindo. Išlyginti paviršių ir kepti kol masė prie formos kraštu pardės kietėti. vėliau jiegu paviršius labai aprudavo uždengti su folija. Kepti tol, kol pyragas sutvirtės. Leisti atvėsti ir tuomet papuošti braškėmis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
60 g margarino VILNIUS kepiniams
300 g cukraus
200 g miltų
1,25 šaukštelio kepimo miltelių
0,75 šaukštelio druskos
2 kiaušiniai
190 ml pieno
Kremui:
500 ml pieno
100 g cukraus
4 kiaušinių tryniai
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
4 šaukštai kukurūzų krakmolo (jei neturite tinka ir bulvių)
Glaistui:
7 šaukštai plaktos grietinėlės
80 g šokolado


Gaminimas:
Sumaišome sausus produktus tešlai t.y. miltus, kepimo miltelius, druską.
Kiaušinius išplakame ir sumaišome su cukrumi. Įmaišome margariną.
Sausus produktus sumaišome su kiaušinių plakiniu ir pienu.
Kepame 22 cm formoje apie 30 min. Orkaitės temperatūrą nustatykite iki 180 laipsnių.
Kol pyragas iškeps, pasigaminsime kremą:
trynius išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, krakmolu ir pienu. Kaitiname ant silnos ugnies, kol pradeda tirštėti.
Iškepusį pyragą perpjauname per pusę.
Apatinį pyrago lakštą ištepame atvėsusiu kremu ir ant viršaus uždedame antrąjį.
Pyragą užpilame ištirpintu šokoladu su grietinėle.
Paliekame šaldytuve kelioms valandoms, kad šokoladas sustengtų.
Papuošti galima, kuo tik norisi: vaisiais, saldainiais ir t.t.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 kiaušiniai
120 g margarino
120 g cukraus miltelių
160 g miltų
1 pakelis vanilinio cukraus
2 šaukštai romo
0,5 pakelio kepimo miltelių
3 šaukšteliai citrinų sulčių
2 šaukštai pieno
6 kriaušės arba obuoliai
10 šaukštų tiršto slyvų marmelado
5 šaukštai kristalinio cukraus (pabarstymui)


Gaminimas:
Minkštą margariną sudėkite su kiaušinių tryniais ir ištrinkite iki putų, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų, supilkite pieną, citrinų sultis, įmaišykite miltų bei kepimo miltelių mišinį, o galiausiai – standžiai išplaktus kiaušinių baltymus. Gautą tešlą supilkite į riebalais išteptą bei miltais išbarstytą stačiakampę kepimo formą.
Kriaušes (arba obuolius) nulupkite, perpjaukite išilgai į keturias dalis, kiekvieną dalį dar 5-7 kartus negiliai skersai įpjaukite (griežinėlių nereikia išskirstyti!) ir išdėliokite ant tešlos.Kepkite maždaug 45 min. iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį dar karštą pyragą aptepkite marmelado bei romo mišiniu ir apibarstykite kristaliniu cukrumi.

Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai