Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg lydekos
1 bryzelis pasūdytų lašinukų
1 šaukštas druskos
"Santa Maria'' juodieji pipirai (žiupsnis)
"Santa Maria'' lauro lapeliai (žiupsnis)
1 saujelė džiovintų petražolių
1 saujelė žalių rozmarinų
1 nedidelė galva česnako
15 g aliejaus
"Santa Maria'' aitrioji paprika, milteliai (žiupsnis)


Gaminimas:
Lydeką nuskusti, išimti vidurius, galvos nenupjauti. Susmulkinti česnakus, sumaišyti su druska ir prieskoniais. Jais ištrintą žuvį palaikyti kelias valandas, ar net per naktį. Tuomet įkloti išilgai žuvies po juostelę lašinukų ir užsmaigstyti pilvą dantų krapštukais. Žuvies išorę ištrinti aliejumi ir dėti ant grotelių. Apačioje pastatyti skardą su vandeniu, jei kepame orkaitėje. Kepti apie 40 min. Taip iškepta lydeka gaunasi nesausa, puri.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai