Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 gramų sviesto,
4 kiaušiniai,
200 gramų cukraus,
1 apelsinas, žievelė, tarkuota,
50 gramų krakmolo,
200 gramų kvietinių miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,


Gaminimas:
Papuošimui papildomai reiks:
1 apelsinas
200 g grietinėlės,
2 šaukštai cukraus.
Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišykite nutarkuotą apelsino žievelę ir su krakmolu bei kepimo milteliais sumaišytus miltus.
Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sukrėskite tešlą, išlyginkite jos paviršių ir peiliu subadykite iki dugno. Kepkite 175°C temperatūros orkaitėje apie 1 val. Iškeptą pyragą išverskite iš formos ir atvėsinkite. Puoškite plakta pasaldinta grietinėle ir apelsinų skiltelėmis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 kiaušiniai
150 g margarino VILNIUS kepiniams
120 g cukraus
150 g miltų
 0,5 a.š. kepimo miltelių
1 apelsinas


Gaminimas:
Nuskutame nuo apelsino žievelę su specialiu gremžtuku ir išspaudžiame apelsinų sultis. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Išmaišome maišytuvu margariną su cukrumi, kiaušinio tryniais, apelsino sultimis ir žievele. Toliau sudedame miltus, kepimo miltelius ir vėl išmaišome. Suplakame baltymus iki putų ir švelniai sumaišome su pagrindine mase. Sudedame tešlą į riebalais išteptą kepimo formą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 40 min. Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 kiaušiniai
250 gramų cukraus
200 gramų miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 apelsinai
1 citrina
150 gramų margarino VILNIUS kepiniams


Gaminimas:
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki putų.
Įsijojame miltų, kepimo miltelių ir išmaišome.
Išspaudžiame iš apelsinų ir citrinos sulčių ir supilame į tešlą. Suberiame vieno apelsino sutarkuotą žievelę.
Supilame ištirpintą margariną ir dar kartą sumaišome.
Tešlą supilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje iki 200 laipsnių apie 20 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai