Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4,25 puodelio miltų
1 pakelis sausų mielių
0,75 puodelio vandens
0,5 puodelio apelsinų sulčių
0,5 puodelio rudojo cukraus
0,3 puodelio sviesto
0,5 šaukštelio druskos
0,125 šaukštelio malto šafrano arba 0,25 maltos ciberžolės
1 kiaušinis
0,5 puodelio riešutų, pakepintų
0,5 puodelio išsaugoti apelsinų sirupo

Gaminimas:
1. Paruoškite cukrinius apelsinų gabaliukus (žr. žemiau).

2. Dideliame dubenyje sumaišykite 2 puodelius miltų ir mieles; atidėkite. Vidutiniame dubenyje maišydami pašildykite vandenį, apelsinų sultis, rudąjį cukrų, 1/3 puodelio sviesto, druską ir šafraną, kol sviestas ištirps. Supilkite į miltų mišinį kartu su kiaušiniu. Suplakite elektriniu mikseriu iki vientisos masės. Mediniu šaukštu sudėkite likusius miltus ir riešutus. (Tešla turėtų būti minkšta.) uždenkite ir palikite pakilti dvigubai (apie 1 valandą).

3. Riebalais ištepkite 23x4 cm apvalią arba 20x20 cm kvadratinę kepimo formą; atidėkite. Riebalais patepkite šaukštą ir suspauskite tešlą. Perdėkite tešlą į paruoštą kepimo skardą. Šaukšto pagalba užpildykite formos kraštus. Uždenkite ir palikite pastovėti šiltai, kol pakils dvigubai (apie 45 minutes).
4. Kepkite 180 C temperatūros orkaitėje apie 35 minutes. Praėjus 20 minučių uždenkite pyragą folija. Išimkite iš formos ir atvėsinkite.

5. Patiekdami sudėkite pusę cukrinių apelsinų gabaliukų ant pyrago ir pašlakstykite jį puse sirupo. Išimkite likusius apelsinų gabaliukus iš sirupo ir supjaustykite. Patiekite supjaustytas apelsino skilteles su pyragu.
Likusį sirupą išsaugokite - jį galėsite panaudoti kepdami orkaitėje vištieną, kalakutieną ar kiaulieną (patepkite mėsą likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos.)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai