Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg aviečių (Avietės)
1 kg cukraus

Gaminimas:
Avietes sumaišyti su 0,5 kg cukraus ir laikyti vėsioje vietoje, kol išsiskirs sultys. Atsiradusias sultis nupilti, suberti likusį cukrų ir kaitinti maišant, kol cukrus ištirps, paskui virti dar 5 min. Į verdantį sirupą po truputį dėti avietes ir virti, kol sutirštės. Stiklainius su džemu pasterizuoti 90°C temperatūroje 0,5 l talpos - 12 min., 1 l - 22 min. Iškaitinus sandariai uždaryti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg aviečių
100 g cukraus


Gaminimas:
Nuplautas avietes apdžiovinkite, užpilkite cukrumi ir virkite ant silpnos ugnies vis pamaišant ir nusamstant putas. Virkite apie 20 min., tada džemą išpilstykite į stiklainius ir pasterizuokite 0,5 l stiklainius- 15 min., 1 l-25 min. Sandariai uždarykite.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai