Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 prinokusių avokadų
8 g želatinos granulių
0,5 stiklinės šalto vandens
1 v. š. malto imbiero
200 g riebios grietinėlės
1 citrinos sulčių
100 g medaus
300 g šviežių arba šaldytų mėgstamų uogų (naudojau šaldytus juoduosius serbentus)
1 v. š. 30 % riebumo grietinės
2 v. š. cukraus pudros pabarstymui (nebūtinai)


Gaminimas:
Želatinos granules užpyliau šaltu vandeniu ir palikau brinkti.
Avokadus perpjoviau kiekvieną pusiau. Išėmiau kaulus. Šaukštu išgremžiau minkštimą (galima nulupti ir minkštimą tiesiog supjaustyti)
Į gilų indą sudėjau avokadų minkštimą, išspaustas citrinų sultis. Citrinų sultys reikalingos, kad avokadų masė nepatamsėtų :).
Subėriau maltą imbierą, paskaninau medumi ir viską gerai sutryniau iki vienalytės masės smulkintuvu.
Išmirkusią želatiną karščiui atspariam inde maišydama kaitinau tol, kol ištirpo. Supyliau grietinėlę ir dar pakaitinau 5 minutes. Atvėsinau.
Į avokadų masę supyliau ištirpintą želatiną grietinėlėje. Dar kart viską išmaišiau.
Pasiruoštus indelius perploviau lediniu vandeniu, kad stingdama panna cotta neprikibtų prie sienelių.
Masę supilsčiau į paruoštus indelius ir padėjau į šaldytuvą. Palikau stingti 4 valandas.
Jei naudosite šviežias uogas, jas pertrinkite per sietelį, sumaišykite su cukraus pudra, dar galimą paskaninti mėgstamu likeriu.
Mano naudotos uogos buvo sutrintos, sumaišytos su cukrumi ir užšaldytos. Teliko indelį nakčiai ištraukus iš šaldiklio palikti šaldytuve, kad atitirptų.
Pateikimas:
Sustingusią avokadų panna cotta išėmiau iš indelių.
Kiekvieną išdėliojau lėkštės viduryje, aplink apliejau uogų padažu.
Uogų padažą "pamarginau" grietinės raštais.
SKANAUS!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai