Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 dideli baklažanai,
2 nedideli pailgi pomidorai,
200 g fermentinio sūrio,
16 didelių bazilikų lapelių,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
šaukštas aromatizuoto acto,
2 šaukštai paskrudintų kedrų riešutų,
šaukštas pomidorų pastos,
šaukštas citrinų sulčių,
druskos,
maltų pipirų,
bazilikų papuošti.

Gaminimas:
Kiekvieną baklažaną supjaustome išilgai į 8 maždaug 5 mm storio juosteles. Dvi minutes blanširuojame verdančiame vandenyje, išgriebiame, nusausiname. Kiekvieną pomidorą ir sūrį supjaustome į 8 gabalėlius. Baklažanų juosteles sukryžiuojame uždėdami vieną ant kitos, apibarstome druska, pipirais. Į vidurį dedame pomidoro gabalėlį, baziliko lapelį, sūrio gabalėlį, vėl baziliko lapelį, pomidoro gabalėlį. Kraštus gražiai užlankstome ir paliekame 20 minučių pastovėti šaltoje vietoje. Aliejų išplakame su actu, pomidorų pasta, druska, pipirais ir citrinų sultimis. Šiuo mišiniu aptepame baklažanus, suvyniojame į foliją ir kepame 10 minučių grilyje, vienąkart apversdami. Prieš tiekdami apibarstome kedrų riešutais ir susmulkintais bazilikų lapeliais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g baklažanų
350 g pomidorų
100 g fermentinio sūrio
3 skiltelės česnako
Druskos ir pipirų (pagal skonį)


Gaminimas:
Baklažanus supjaustykite 1 cm griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite 30 minučių. Po to nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Įtrinkite česnaku.
Pomidorus supjaustykite griežinėliais, o sūrį sutarkuokite.
Į kepimo indą sudėkite baklažanų griežinėlius, ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius, apibarstykite druska, pipirais ir sūriu.
Kepkite 180°C laipsnių orkaitėje 30-35 minutes.
Gero apetito :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai