Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Baklažanai, 2 vienetai
Kalakutienos faršas, 200 gramų
Morkos, 1 vienetas
Svogūnai, 1 vienetas
Česnakai, 1 skiltelė
Sviestas, 60 gramų
Sojos padažas, truputį
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį
Cukrus, 1 šaukštelis
Fermentinis sūris, 100 gramų

Gaminimas:
Baklažanus nuplaukite, perpjaukite išilgai per pusę ir, apibarstę minkštimą druska, palikite pusvalandžiui. Po pusvalandžio gerai nuplaukite šaltu vandeniu ir išpjaukite dalį minkštimo (nuo žievės turi likti maždaug 1 cm).
Svieste pakepinkite morkų kubelius bei susmulkintus svogūnus. Atskirai pakepinkite druska, pipirais, česnakais bei sojos padažo šlakeliu pagardintą maltą kalakutieną. Jai kiek apkepus, sudėkite kubeliais supjaustytus baklažanų minkštimus ir dar patroškinkite 10 min. Į šį troškinį sudėkite pakepintas morkas su svogūnais, pagardinkite juodaisiais pipirais, druska pagal skonį, cukrumi, išmaišykite ir gautu įdaru "prifarširuokite" baklažanų puseles. Pašaukite į 200 C orkaitę, po 20 min išimkite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir vėl 10 min šaukite į orkaitę.
Garnyrui skaniausia rinktis virtus, svieste apkepintus ryžius.

P.S. Į įdaro troškinį tinka įdėti porą šaukštų saldaus čili padažo.

Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai