Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
Ingredientai: 


1 apelsinas
3 prinokę bananai

2 valg. šaukštai nesūdyto sviesto
3 valg. šaukštai rudojo cukraus

½ puodelio juodojo romo
¼ puodelio brendžio arba apelsinų likerio
1 žiupsnelis druskos
Plaktos grietinėlės

 


Gaminimas:

Sutarkuok apelsino žievelę ir išspausk iš apelsino sultis.
Keptuvėje (vidutiniame karštyje) išlydyk sviestą ir cukrų. Tuomet sudėk tarkuotą apelsino žievelę. Viską maišyk tol, kol cukrus karamelizuosis.
Nuimk keptuvę nuo ugnies, įmaišyk likerį, apelsino sultis ir druską. Tada vėl uždėk keptuvę ant ugnies ir sudėk per pusę perpjautus bananus. Dėk perpjauta puse žemyn. Kepk, kol jie glazūruosis ir gražiai parus.
Nuimk keptuvę nuo ugnies ir perdėk bananus į lėkštes.
Įpilk romo į keptuvę ir pakaitink kelias sekundes. Užpilk padažą ant bananų ir degtuku padek.
Patiek su plakta grietinėle.
Eksperimentuok. Juk alkoholis gali būti naudojamas ne tik desertuose, bet ir nesaldžiuose patiekaluose. Jis suteiks patiekalams stipresnį skonį ir puikų aromatą.

 
Išmokite gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai