Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
7 g cukraus
2 g mielių
300 g miltų
2 kiaušiniai
0,5 stiklinės pieno
7 g margarino VILNIUS kepiniams
5 g migdolų
5 g razinų
5 g riešutų
2 kiaušinių tryniai
Pabarstymui:
1 a.š. kepimo miltelių
100 g miltų
50 g margarino VILNIUS kepiniams
4 šaukštai cukraus


Gaminimas:
Mieles ištirpiname su šiltu pienu, cukrumi ir šiek tiek miltų. Paliekame pakilti.
Išplakame kiaušinius su cukrumi, dedame margariną ir miltus, išmaišome. Sudedame mieles, gerai išminkome ir dar paliekame pavigubėti.
Riešutus susismulkiname ir beriame į tešlą, taip pat sudedame razinas, Tešlą išminkome ir formuojame bandeles. Jas dedame į kepimo formą pateptą margarinu. Aptepame kiaušinio tryniu.
Pabarstukai gaunami sumaišius kepimo miltelius, miltus, cukrų ir margariną. Gauta masė petrinama tarp piršų ir jais apibarstome bandeles.
Bandeles kepame 200 ° C temperatųroje apie 30 - 40 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g miltų
1 pakelis sausų mielių
100 g smulkaus cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
130 g tirpinto šilto sviesto
2 kiaušinių
130 ml šilto pieno
100 g razinų
50 g kapotų migdolų ar lazdyno riešutų


Gaminimas:
Moliniame dubenyje sumaišyti miltus su mielėmis. Įberti pusę cukraus, 1 pakelį vanilinio cukraus, druskos, įpilti 100 g tirpinto drungno sviesto, drungną pieną ir įmušti kiaušinius. Mikseriu su antgaliu tešlai viską maišyti 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Tešlą palaikyti šiltoje vietoje, kol pakils dvigubai. Tada suminkyti rankomis ant minkymo lentos. Iškočioti tešlą 45-35 cm stačiakampiu ir aptepti 30 g minkšto sviesto.
Pasiruošti priedą: sumaišyti razinas su likusiais 50 g cukraus, antruoju pakeliu vanilinio cukraus, kapotais riešutais ir apibarstyti tešlą. Viską suvynioti ir supjaustyti 1,5 cm storio riekelėmis. Jas sudėlioti ant sviestu pateptos skardos. Vėl padėti šiltai, kol bandelės pakils dvigubai. Dėti į orkaitę, įkaitintą iki 175-200 laipsnių, ir kepti 15-20 min. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai