Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
400 g miltų
1 pakelis sausų mielių
50 g smulkaus cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 tarkuota cirtinos žievelė
3 kiaušinių tryniai
200 ml drungno pieno
200 g tirpinto drungno sviesto
Arbikosų, slyvų, mėlynių ar obuolių uogienės - pagal skonį
Cukraus pudros (pabarstymui)


Gaminimas:
Dubenyje gerai sumaišyti miltus su mielėmis. Suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, tarkuotą citrinos žievelės sluosnį, įmušti kiaušinių trynius, įpilti pieną ir pusę sviesto. Mikseriu su antgaliu tešlai viską sumaišyti 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Palaikyti tešlą šiltoje vietoje, kol ji gerokai pakils. Vėl paminkyti, iškočioti 1 cm storio kvadratinį lakštą. Perpjauti išilgai į dvi juostas. Kiekvienos juostos kraštus aptepti arbikosų, slyvų, mėlynių ar obuolių uogiene ir susukti (kaip vyniotinį). Padalinti į mežesnius gabaliukus (kiekvieną į 7-8). Ritinėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą paliekant tarpus. Aptepti likusiu tirpintu sviestu. Vėl padėti šiltai, kad pakiltų. Kepti 180-200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Apibarstyti cukraus pudra. Tiekti šiltas arba šaltas. Skanaus!
Patarimas: Prie bandelių puikiai tinka angliškas vanilinis kremas.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai