Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
450 gramų kvietinių miltų,
100 gramų cukraus,
100 gramų sviesto,
2 kiaušiniai,
0.25 litro pieno,
30 gramų mielių,
Truputį vanilės

Gaminimas:
Varškės įdarui reikės: 300 g riebios varškės, kiaušinis, 100 g cukraus, truputį razinų.
Pagaminta tešla (žr. žemiau) iškočiojama stačiakampiu papločiu. Ant jos sudedamas įdaras. Ištrinta varškė išsukama su cukrumi, razinomis, kiaušiniu. Visas paplotis supjaustomas kvadratėliais (jų kraštai užriečiami). Jie sudedami į aliejumi išteptą skardą ir pakildinami. Vėliau aptepami išplaktu kiaušiniu ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje.

Tešlai pirmiausia paruošiamas įmaišalas. Jis pakildomas, tik vėliau tešla užminkoma, kildoma, formuojamas kepinys, vėl kildomas ir kepamas.
Įmaišalui imamos iš karto visos kepiniui skirtos mielės. Jos sutrupinamos, užberiamos šaukšteliu cukraus ir užpilamos 25—30°C pienu. Tada beriami gerai išsijoti, jei yra galimybė, iki 20°C pašildyti miltai, ir šaukštu maišoma, kol masė pasidaro tirštos grietinės konsistencijos. Indas pastatomas šiltai maždaug 20 minučių. Kai įmaišalas pakyla (jo padvigubėja) tešla minkoma rankomis, suberiami likusieji miltai, sudedami su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai, prieskoniai. Lydytas sviestas supilamas po truputį į baigiamą minkyti tešlą. Išminkyta tešla yra vienalytė, blizganti, nelimpanti prie rankų ir indo dugno, joje gausu oro burbuliukų. Ši tešla uždengiama ir 1 val. palaikoma šiltai, kad pakiltų (jos tūris padvigubėja). Skarda ar forma, kurioje bus kepamas kepinys, ištepama margarinu ar sviestu. Į formą sudėta tešla dar sykį pakildoma (20 min.). Tokios tešlos gaminiai kepami karštoje orkaitėje. Ar kepinys iškepęs, tikrinama plonu mediniu smaigu. Jis įsmeigiamas į kepinį ir ištraukiamas. Jei kepinys iškepęs, smaigas būna švarus ir sausas.
Išimtas iš orkaitės (ir iš kepimo skardos) kepinys dedamas ant stalo ir uždengiamas audiniu, kad atvėstų.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
2 kiaušiniai
0,5 litro pieno
50 g mielių
150 g margarino VILNIUS kepiniams
1 valgomasis šaukštas cukraus
1 kg miltų
Įdarui:
250 g varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas razinų


Gaminimas:
Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol gausis putos. Supilame pieną, mieles, ištirpintą margariną, suberiame miltus ir gerai išminkome. Tešlą paliekame 1 valandai.
Po to tešlą dar kartą paminkome. Suformuojame nedidelius paplotėlius ir 2-3 pirštais paspaudžiame kiekvieno paplotėlio viduje po įdubimą.
Į kiekvieną paplotėlio įdubimą įdedame varškės įdaro.
Įdaras:
varškę sumaišome su išplaktu kiaušiniu, cukrumi ir razinomis.
Bandeles kepame 180-200 C orkaitėje apie 15 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Išeiga: 3 skardos

Tešlai reikės:
40 g šviežių mielių (galima naudoti ir sausas mieles: 7 g sausų mielių atitinka 20 g šviežių)
500 ml šilto pieno
4 šaukštai cukraus
3 kiaušiniai (truputį palikti bandelėms patepti)
60 g sviesto
apie 1 kg miltų
žiupsnelis druskos
Varškės įdarui:
apie 400 g varškės
50 g cukraus
1 kiaušinio baltymas
1 šaukštelio vanilinio cukraus


Gaminimas:
1. Mieles užpilkite visu šiltu pienu ir cukrumi ir palikite suputoti.
2. Tada sudėkite išlydytą sviestą, druską bei miltus.
3. Minkykite apie 10-15 min, iki glotnios ir lygios tešlos.
4. Leiskite pakilti apie valandą, kol padvigubės.
5. Suformuokite mažus, 40-50 g svorio rutuliukus ir leiskite jiems pakilti.
6. Tuomet stiklinės dugnu, pamirkytu miltuose išspauskite duobutes ir dėkite paruoštą įdarą, galite naudoti nebūtinai varškę, puikiai tiktų ir mėgstamas džemas.
7. Kepkite iki 190° C temp. įkaitintoje orkaitėje ir kepkite apie 20 minučių.
Varškės įdarui:
1. Varškę su kiaušinio baltymu, cukrumi ir vanile sutrinkite blenderiu.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai