Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Vienmetis žolinis augalas. Tinka pomidorų sriubai ir žuvienei, padažams, picai, visoms lapinių daržovių salotoms, kiaušinių patiekalams, keptai ir virtai žuviai, veršienai, kiaulienai, daržovių (pomidorų, agurkų, špinatų) patiekalams, likeriams paskaninti. Skonis ir kvapas malonus, kiek primena gvazdikėlius ir šalavijus. Vertinamos ir gydomosios šio augalo savybės. Juo gydomas nervinis stresas, malšinamas galvos skausmas.
Lapai skinami iki žydėjimo. Vartojami švieži, šaldyti, džiovinti pavėsyje. Džiovinto baziliko skonis gerokai skiriasi nuo šviežio.
 
Plačiau skaitykite žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai