Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100-120 g bekono
1 vidutinis svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 saliero stiebas, smulkiai supjaustytas
1 didelė morka, smulkiai supjaustyta
4 skiltelės česnako, susmulkintos
4 šaukštai sviesto arba margarino
3 šaukštai alyvų aliejaus
800-900 g maltos mėsos (kiaulienos su jautiena)
250-300 g jautienos sultinio
1 puodelis sauso balto vyno
750-800 g konservuotų pomidorų be odelių
prieskoniai: 1 šaukštelis druskos, 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų,
1-1,5 šaukštelio susmulkinto šalavijo, 1 šaukštelis raudonėlio, 1/2 šaukštelio raudonųjų pipirų gabaliukų, 1/4 šaukštelio muskato
1 puodelis pieno

Gaminimas:
Dideliame keptuve arba puode įkaitinkite sviestą ir alyvų aliejų, iki sviestas prades putoti.
Sudėkite svogūną, salierą, morką, česnaką ir bekoną.
Kepkite iki svogūnai taps permatomi (apie 8-10 minučių).
Išimkite bekoną ir nupjaukite riebalus. Susmulkinkite neriebias bekono dalis ir grąžinkite į puodą.
Sudėkite maltą mėsą ir kepkite iki mėsa praras raudoną spalvą.
Padidinkite ugnį ir supilkite vyną bei sultinį.
Virkite padažą iki vynas ir sultinys beveik visas išgaruos.
Sumažinkite ugnį iki mažos ir sudėkite raudonėlį, druską, pipirus, šalaviją, raudonųjų pipirų gabaliukus ir muškatą.
Palikite troškintis apie 20 minučių.
Sudėkite susmulkintus pomidorus ir, padidinę ugnį, užvirkite.
Kai tik mišinys užvirs, sumažinkite ugnį iki mimimalios.
Leiskite padažui troškintis (labai lėtai) dalinai uždengę nuo 2 iki 4 valandų (kuo ilgiau, tuo geriau), retkarčiais pamaišydami, kad neprisviltų.
Likus 5-10 minučių iki patiekimo, supilkite pieną.
Padažą patiekite su norimais makaronais.
Likusį padažą galima užšaldyti ir laikyti iki 2 mėnesių.
Paruošimas 40, gaminimas 2¾val.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai