Santrauka: braškių tema
Tema sukurta: 2014.02.15 11:43
2014.02.15 11:43 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


9specor
9specor
Patyręs
Tai tema apie braškes- viskas apie jas ;)



Ar jums jos patinka? Ar dažnai valgote? Čia galite rašyti receptus su braškėmis, komentarus ir visą kitą ;)


Man asmeniškai braškės vienas perkamiausių produktų vasarą. Skanios, saldžios ir minštos ;) Bet žiemą iš parduotuvių geriau neimti- kaip sakoma, plastikinės.

Radau vieną braškinį receptą-

Ingredientai:

Kvietiniai miltai, 200 gramų
Cukrus, 100 gramų
Kiaušiniai, 5 vienetai
Braškės, šaldytos

Cukrų ir kiaušinius išplakite iki labai purios masės (geriausia elektriniu plaktuvu). Tada suberkit miltus ir vėl išplakite. Neatšildytas braškes supilkite į skardą (braškių reikia tiek, kad padengtų skardos apačią). Gautą tešlos masę pilkite ant braškėmis padengtos skardos. Kepti 160 - 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 minučių. Iškeptą pyragą galima apibarstyti cukraus pudra, kokoso drožlėmis ar kitais skanėstais :)


Atrodo skaniai... Gal pamėginti?

Ir, žinoma, braškės su plakta grietinėle ;)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2014.02.15 12:25 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


nity
nity
Pradedantysis
snaniausia valgyt tiesiai iš lysvės arba su šampanu
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2014.02.15 12:46 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Martnoksas
Martnoksas
Meistras
Geriausias patiekalas: braskiu uogiene
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2014.02.15 12:48 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


9specor
9specor
Patyręs
Martnoksas rašė:

Geriausias patiekalas: braskiu uogiene


Kol kas skaniausia buvo aviečių ir vyšnių, bet... Reikės paragauti ir braškių ;)

O kulinarams braškių mėgėjams...

Ingredientai:

Braškės, 1 kilogramas
Vanduo, 1 stiklinė
Cukrus, 1 kilogramas
Gaminimo eiga:
Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta.
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.

Pravers gal kam ;)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2014.02.15 12:53 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


nity
nity
Pradedantysis
Martnoksas rašė:

Geriausias patiekalas: braskiu uogiene


sugadintos braškės :(
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2014.02.15 12:56 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Akvizee
Akvizee
Pažengęs
Aura9 rašė:

Tai tema apie braškes- viskas apie jas ;)







Ar jums jos patinka? Ar dažnai valgote? Čia galite rašyti receptus su braškėmis, komentarus ir visą kitą ;)





Man asmeniškai braškės vienas perkamiausių produktų vasarą. Skanios, saldžios ir minštos ;) Bet žiemą iš parduotuvių geriau neimti- kaip sakoma, plastikinės.



Radau vieną braškinį receptą-



Ingredientai:



Kvietiniai miltai, 200 gramų

Cukrus, 100 gramų

Kiaušiniai, 5 vienetai

Braškės, šaldytos



Cukrų ir kiaušinius išplakite iki labai purios masės (geriausia elektriniu plaktuvu). Tada suberkit miltus ir vėl išplakite. Neatšildytas braškes supilkite į skardą (braškių reikia tiek, kad padengtų skardos apačią). Gautą tešlos masę pilkite ant braškėmis padengtos skardos. Kepti 160 - 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 minučių. Iškeptą pyragą galima apibarstyti cukraus pudra, kokoso drožlėmis ar kitais skanėstais :)





Atrodo skaniai... Gal pamėginti?



Ir, žinoma, braškės su plakta grietinėle ;)


Mmmm... Braskes su plakta grietinele skanu...
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2014.02.15 13:06 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


nity
nity
Pradedantysis
per daug kalorijų
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2014.02.15 14:44 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


turbodyzelis
turbodyzelis
Pažengęs
kiek supratau, tema ne apie seksa...
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2014.02.15 14:53 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Martnoksas
Martnoksas
Meistras
turbodyzelis rašė:

kiek supratau, tema ne apie seksa...


OHO, o as kitaip galvojau, Aciu
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2014.02.15 15:35 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Zuperis
Zuperis
Meistras
turbodyzelis rašė:

kiek supratau, tema ne apie seksa...


Ačiū,detektyve,be tavęs nebūtume išsiaiškine.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2014.02.15 20:49 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Akvizee
Akvizee
Pažengęs
turbodyzelis rašė:

kaip supratau, tema ne apie seksa...

Hmmm... O braškės prezervatyvai? Nežinojau...
Geriau prieš rašydamas pagalvok kur rašai,
tuo labiau kur nėra vaikų.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2014.02.23 13:47 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Aira2
Aira2
Pradedantysis
Keksiukai su braškių įdaru ir braškių karūnėlėmis (Receptas)
Reikės:Keksiukams:
140 g sviesto
150 g rudojo cukraus
3 kiaušinių
100 ml kefyro
150 g miltų
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
saujos ir dar 12 braškių
3 šaukštų riebios grietinės
2 - 3 šaukštų tamsaus rudojo (Molasses) cukraus
Iškepsite 12 nedidelių keksiukų
1.Kiaušinius išplakite su cukrumi, kad gerai suputotų (apie 5 minutes).
2.Supilkite kefyrą ir ištirpintą sviestą, dar paplakite.
3.Miltus persijokite su kepimo milteliais ir įmaišykite į skystą masę.
4.Kepkite iki 180 - 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 minutes.
5.Saują braškių sutrinkite maisto smulkintuvu, kad susidarytų tyrelė.
6.Grietinę sumaišykite su dviem šaukštais rudojo cukraus.
7.Iškepusio ir šiek tiek pravėsusio keksiuko viduryje išpjaukite skylutę, kaip stogelį, į ją įpilkite trintų braškių tyrelės. Braškę padažykite į grietinės masę, apvoliokite likusiu cukrumi, tada patupdykite ją ant keksiuko.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2014.02.23 15:59 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Chaamal
Chaamal
Patyręs
turbodyzelis rašė:

kiek supratau, tema ne apie seksa...


tau braskes siejasi su seksu?nu tu ir kvailas
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2014.02.23 16:00 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Chaamal
Chaamal
Patyręs
as megstu braskes jos labai skanios darze auginam
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2014.02.27 18:08 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Akvizee
Akvizee
Pažengęs
Jo skanios labai
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2014.06.06 15:26 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Faustute8
Faustute8
Patyręs
Blyneliai su braškėmis
Ingredientai:

Cukraus pudra, 4 valgomieji šaukštai
Kiaušiniai, 4 vienetai
Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
Jogurtas, natūralus, 2 stiklinės
Braškės, 200 gramų
Aliejus
Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai




Blyneliai su braškėmis
Ingredientai:

Cukraus pudra, 4 valgomieji šaukštai
Kiaušiniai, 4 vienetai
Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
Jogurtas, natūralus, 2 stiklinės
Braškės, 200 gramų
Aliejus
Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai

Blyneliai su braškėmis
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:

Sumaišome kiaušinius su jogurtu bei 2 šaukštais aliejaus.
Atskirame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukraus pudrą ir į šį dubenį supilame kiaušinių, jogurto ir aliejaus plakinį.
Gerai išmaišome iki vientisos masės.
Į tešlą suberiame riekelėmis supjaustytas braškes ir vėl viską gerai išmaišome. Braškės gali būti ir šaldytos.
Kepame blynelius vidutinio karštumo keptuvėje su aliejumi ir stengiamės daug nevartyti, kad blyneliai neprisigertų daug riebalų.
Patiekiame su jogurtu arba grietine pasirinktinai.
Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai