Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Biskvitui:
6 kiaušiniai
6 šaukštai cukraus
6 arbatiniai šaukšteliai su kaupu miltų
2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo
Kremui:
500 g. Mascarpones sūrio
200 g grietinlės
200 g. vanilinio jogurto
200 g cukraus
vanilinio cukraus
sultys išspaustos iš pusės citrinos
500-700 g. braškių
Papuošimui:
100 g. šokolado, šviežių mėtų


Gaminimas:
Biskvitui:
Baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Atskirai išplakti baltymus iki standžių putų. Į trynius sudeti pusę plaktų baltymų, miltus ir krakmolą. Lopetėle viską maišyti švelniai apverčiant. Sudėti likusius baltymus ir dar kartą atsargiai permaišyti. Formos su atsegamu šonu dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą, kepti 170 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Ar biskvitas iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku(jei įsmeigus į tešlą pagaliukas sausas,vadinasi biskvitas iškepė). Iškepusį biskvitą atšaldyti ir horizontaliai perpjauti į tris dalis.
Kremui:
Grietinėlę išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis, įmaišyti jogurtą. Maskarponės sūrį išsukti šaukštu, po truputį į jį įmaišyti grietinėlės-jogurto kremą.
Gaminimas:
Pertepti biskvitą kremu (truputį pasilikti viršui aptepti), kiekvieną sluoksnį apibarstyti pjaustytomis braškėmis. Viršų puošti likusiu kremu, braškėmis, šokoladu, mėtų lapeliais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai