Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Bulvių pagrindui:
900 g bulvių
1 didelis svogūnas
2 dideli kiaušiniai
Druska, pipirai
Įdarui:
280 g brokolių, išskaidytų labai mažais žiedynėliais
1 didelis poras, supjaustytas
1 didelė skiltelė česnako, sutarkuota
1 valg omas šaukštas aliejaus
0,5 puodelio vandens
0,25 puodelio šviežio baziliko, smulkiai kapoto
175 g sūrio, sutarkuoto
0,25 puodelio pasukų
2 dideli kiaušiniai
Druska ir pipirai


Gaminimas:
1.Pasiruošti kepimo indą ir įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Sutarkuoti bulves ir svogūnus. Nusunkti didžiąją dalį skysčių. Kuo sausesnė bus masė, tuo traškesnis bus kepinio pagrindas.
3. Sumaišyti tarkuotas bulves ir svogūnus su druska, pipirais ir 2 kiaušiniais. Šia mase iškloti paruoštą kepimo indą.
4. Kepti orkaitėje apie 45 minutes. Išimti iš orkaitės, apkepusį pagrindą ištepti truputėliu aliejaus ir kišti atgal į orkaitę dar 15 minučių, kol pagrindas gausis traškus.
5. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus. Sudėti brokolio žiedynėlius, porus ir česnakus. Pakepinti apie 5 minutes, tuomet supilti vandenį. Kaitinti, kol brokolis taps minkštas. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti baziliką ir leisti masei atvėsti.
6. Dubenyje suplakti kiaušinius, druską, pipirus ir pasukas. Įmaišyti į šį plakinį pakepintą brokolių mišinį.
7. Ant apkepusio bulvių pagrindo tolygiai užberti pusę fermentinio sūrio, tuomet sudėti brokolių įdarą ir apibarstyti likusia puse sūrio.
8. Kepti 190 C temperatūroje apie 35 – 40 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai