Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
475 g. kvietinių miltų (550D)
21 g. šviežių mielių arba 7 g. sausų
60 ml. šilto vandens
3 kiaušinių
55 ml. alyvų aliejaus
85 g. skysto medaus
1 a. šaukštelio druskos
1 v. šaukšto sezamo sėklų
1 kiaušinio trynio aptepimui


Gaminimas:
Įmaišui nedideliame dubenėlyje sumaišome 30 g. miltų, mieles, vandenį bei 1 a. šaukštelį medaus. Paliekame šiltoje vietoje, kad pakiltų, kol pasidarys kepurėlė.
Didesniame dubenyje sumaišome kiaušinius, aliejų, druską bei medumų, jei medus susicukravo, tereikia jį šiek tiek pašildyti. Išmaišykite iki vienalytės masės.
Įmaišykite pakilusį įmaišą, likusius miltus ir mediniu šaukštu viską išmaišykite. Maišykite 3-4 minutes.
Suformuokite kamuoliuką, uždenkite rankšluostėliu ir padėkite kildinti apie 1 val.
Pakilusią tešlą padalinkite į šešias dalis. Iškočiokite volelius ir supinkite dvi kasas arba padalinus į šešias dalis – vieną didelę kasą.
Padedam vėl kildinti apie 45 min. Po to aptepam tryniu (galima praskiesti su šlakeliu pieno) ir dedam į įkaitintą iki 170 °C orkaitę ir kepam apie 25 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai