Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
120 g aguonų
250 g pieno
200 g minkšto sviesto arba margarino
220 g cukraus
3 kiaušiniai
300 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 v.š. vanilės ekstrakto
1 citrinos žievelės
4 v.š. citrinos sulčių


Gaminimas:
Orkaitę įkaitinti iki 180-190°C temperatūros.
24 cm skersmens kekso formą su skyle viduryje, ištepti sviestu ir pabarstyti džiuvėsėliais.
Nedideliame puodelyje pakaitinti pieną ir aguonas tol, kol pienas beveik užvirs. Nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kol atvės.
Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius.
Į kitą dubenį išsijoti miltus ir kepimo miltelius, įberti žiupsnelį druskos.
Sausą miltų mišinį ir aguonų masę dalimis įmaišyti į sviesto plakinį. Supilti vanilę, citrinos žieveles ir citrinų sultis.
Viską atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą supilti į formą.
Kepti ~50-60 min., kol medinis pagaliukas ištrauktas iš pyrago bus švarus.
Iškepusį keksą iš formos išimti truputį atvėsintą. Palaikius jį sandariame inde per naktį, bus skanesnis, subrendęs.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai