Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Kvietiniai miltai, 225 gramai
Sviestas, 100 gramų
Grietinė, 3 šaukšteliai
Druska, pagal skonį

Gaminimas:
Citrininiam įdarui:
3 š. kukurūzų krakmolo;
50 g cukraus;
2 didelių citrinų sultys ir nutarkuota žievelė;
150 ml vandens;
2 didelių kiaušinių tryniai;
15 g sviesto;

Morenginiam sluoksniui:
2 didelių kiaušinių baltymai;
80 g cukraus pudros.

Į miltus sumaišytus su druska, įpjaustyti sviestą ir trinti tarp pirštų ar kapoti peiliu, kol neliks sausų miltų ir gausis trupiniai. Sudėti grietinę ir išminkyti (jeigu masė per kieta, dar įdėti truputį grietinės). Uždengus padėti pusvalandžiui ar valandai į šaldytuvą.

Tešla iškloti formeles, jas uždengti apspaudžiant folija ir kelias minutes pakepti 200 laipsnių temperatūroje. Vėliau foliją nuėmus dar kepti kelias minutes, kol gražiai paruduos.

Įdarui sumaišyti cukrų, citrinos žievelę ir kukurūzų krakmolą. Įpilti kelis šaukštus vandens ir išmaišyti. Likusį vandenį su citrinos sultimis užvirinti, uspilti krakmolo tirpalą ir maišant virti, kol sutirštės. Pavirti ant silpnos ugnies 3 minutes. Sudėti trynius, sviestą ir maišant dar minutę pavirti.

Morengams išplakti baltymus kol suputos, tada po šaukštelį dėti cukraus pudrą. Plakti iki žvilgančios, standžios masės.

Į tešlos krepšelius pilti citrininį įdarą, uždėti baltymų sluoksnį ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 7-12 minučių. Atvėsinus įdėti į šaldytuvą.

Gavosi 3 pyragėliai (apie 8 cm skermens)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai