Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
0,5 stiklinės šviežiai spaustų citrinų sulčių
3 v. š. tarkuotos citrinos žievelės
0,8 stiklinės cukraus
3 kiaušiniai
75 g sviesto


Gaminimas:
Į puodą pripilkite vandens, užkaiskite, įstatykite į puodą dubenį, kad jo dugnas neliestų vandens.
Tuomet į dubenį įmušite kiaušinius ir išplakite juos.
Vandeniui užvirus supilkite citrinos sultis, sudėkite tarkuotą citrinos žievelę bei cukrų ir maišydami virkite, kol kremas pasidaro norimo tirštumo.
Tuomet nuimkite kremą nuo ugnies, sudėkite pasmulkintą gabaliukais sviestą ir maišykite, kol sviestas ištirps.
Jei kremas gaunasi su gumuliukais, galima jį pertrinti per tankų sietelį.
Labai skanus kremas, puikiai tinkantis prie įvairių konditerinių gaminių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g cukraus
55 g sviesto
180 ml šviežių žaliųjų citrinų sulčių
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis smulkintos citrinos žievelės


Gaminimas:
Išplakite minkštą sviestą su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišykite citrinos sultis ir žievelę.
Turite gauti vientisą purią masę.
Kaitinkite šią masę ant nedidelės ugnies apie 20 minučių, visą laiką maišant. Tik neužvirinkite.
Galima laikyti šaldytuve.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai