Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 jautienos gabalėliai didkepsniams (apie 600g.)
300 g kreivabūdžių
3 v. š. grietinėlės
1 v. š. Vusterio padažo
1 v. š. citrinų sulčių
5 svogūnai
1 v. š. sviesto
1a. š. tarkuotos citrinos žievelės
1 a. š. šviežiai naltų baltųjų pipirų
3 v. š. aliejaus
druskos


Gaminimas:
Grybus nuplauname, nuvalome, supjaustome juostelėmis, apkepame šaukšte įkaitinto aliejaus. Po to pridengiame ir susidariusiose sultyse troškiname 15 minučių. Du svogūnus nulupame, smulkiai supjaustome, sumaišome su grybais ir padarome iš jų tyrę. Likusį aliejų įkaitiname keptuvėje ir, nustatę stiprią kaitrą, iškepame mėsą, kiekvieną pusę apkepdami po 2-3 minutes. Iškepusią mėsą išimame iš keptuvės, apibarstome druska, pipirais, suvyniojame į foliją ir palaikome 15 minučių.
Grybų tyrę vėl sudedame į keptuvę. Įdedame šaukštą sviesto, supilame grietinėlę ir troškiname 5 minutes. Pasūdome, pagardiname pipirais, Vusterio padažu, citrinų sultimis ir tarkuota žievele. Likusius svogūnus nulupame, supjaustome plonais žiedais ir sudedame į tyrę. Sudedame didkepsnius į grybų tyrę, supilame atsiradusias sultis ir viską trumpai pakaitiname.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai