Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
700 g ruginių miltų
300 g kvietinių miltų
100 g avižinių dribsnių
150 g graikiškų riešutų
150 g džiovintų slyvų (be kauliukų)
2 arbatiniai šaukšteliai Druskos
100 g cukraus
2 valgomi šaukštai raugo
800 ml šalto vandens


Gaminimas:
Vandenyje išmaišyti 3 šaukštus raugo, sudėti cukrų, druską, nuplikytus riešutus ir slyvas, avižinius dribsnius. Viską gerai išmaišyti. Tada sudėti miltus ir vėl viską gerai išmaišyti. 3 šaukštus raugo įdėti į indelį ir laikyti šaldytuve iki kito kepimo, pridengti, bet neuždaryti sandariai.
Gautą duonos masę sudėti į kepimo formą išteptą aliejumi (labai nedaug). Viršų duonelės sulyginti gerai sušlapintomis rankomis. Duona pakyla apie pusantro karto, todėl jei forma nedidelė, geriau tešlą dalinti į dvi dalis. Formą palikti orkaitėje per naktį nors galite ir viską paruošti ryte, o vakare po 8-9 val. galėsite kepti. Svarbiausia, kad nejudintumėte paruoštos kepti duonos. Ir triukšmo bei barnių duonelė nemėgsta!!! Kepti -190 laipsnių orkaitėje įjungus programą viršutinis/apatinis kaitinimas apie 1 val. priklausomai nuo kiekio. Jei kartais nepakiltų, tuomet įjungti orkaitę 40 laipsnių ir laikyti valandėlę, kol pakyla, tik tuomet padidinti temperatūrą iki 190 laipsnių. Raugą, jei neturite, galite pasigaminti pačios (į dubenėlį ar stiklainiuką įberti kelis šaukštus miltų, įpilti šalto vandens ir sumaišyti košelę. Tą košelę palaikyti šiltai kambario temperatūroje apie 3 dienas). Džiovintus vaisius, riešutus gerai nuplauti vandeniu su soda, riešutus palaikyti keliolika minučių karštame vandenyje, kad būtų minkštesni, viską prieš dedant į tešlą nuvarvinti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai