Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
120 ml šilto pieno
1 a. šaukštelio cukraus arba medaus (dėjau 2 v. šaukštus)
1 kiaušinio
30 g sviesto (dėjau 50 g)
žiupsnelio druskos
15 g šviežių mielių
300 g miltų (dėjau 350 g)
Aptepimui:
50 g sviesto (dėjau 60 g)
3 v. šaukštų cukraus (dėjau 2 v. šaukštus)
1-2 a. šaukštelių cinamono (dėjau 2 plokščius)


Gaminimas:
Indelyje išmaišykite mieles, pieną, cukrų ir palikite kelioms minutėms suputoti.
Kitame dubenyje supilkite persijotus miltus (pirmiausia 300 g po to minkant jei reikia įberti likusius 50 g) su druska. Padarykite duobutę, įpilkite paplaktą kiaušinį, tirpintą pravėsusį sviestą, supilkite mieles ir užminkykite tešlą. Tešlą minkykite apie 10 minučių, kol taps glotni, minkšta ir elastinga.
Suvoliokite rutuliuką ir padėkite 1-2 val. kildinti šiltoje padalpoje, kol padvigubės.
Aptepimui sviestą išlydžiau ir leidau vėl sustingti, galite imti labai minkštą sviestą. Sumaišykite su cinamonu bei cukrumi.
Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį maždaug 1 cm storio.
Ištepkite paruošta mase ir masę suvyniokite į volelį. Volelį padalinkite pusiau neįpjaudami galo. Susukite į virvelę, suspauskite galiuką bei iš virvelės suformuokite “vainiką”.
Padėkite kildinti, o kai iškils kepkite 180°C orkaitėje apie 20-25 minutes.
Atvėsinkite ir skanaukite!

Skanaus!!!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai