Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
300 g miltų
100 g cukraus
200 g sviesto
2 tryniai
2 g druskos
40 g grietinėlės
500 g jogurto „Smilga“ su obuolių ir kriaušių gabaliukais
80 g želatinos
1 pakelio „Dr.Oetker“ skaidrios želė
2 apelsinai
2 kivių
100 g braškių
50 g mėlynių


Gaminimas:
Trapios tešlos gaminimas:
Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Padaryti kauburėlį ir viduryje duobutę. Dubenėlyje šakute sumaišyti cukrų, druską, trynius arba kiaušinį, romą, grietinėlę arba vyną. Masę supilti į kauburėlio vidurį.
Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti kauburėlio kraštuose. Tešlą sukapoti peiliu, arba greitai suminkyti šaltomis rankomis. Tada 60 minučių palaikyti šaldytuve, geriausia – įvyniotą į aliuminio foliją.
Dėti į krepšelio kepimo formą ir kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 – 30 min. Atvėsinti ir atsargiai išimti iš kepimo formos
Įdaras:
Želatiną išbrinkinti, jai išbrinkus ištirpdyti karšto vandens vonelėje, tik neperkaitinti. Paruoštą želatiną supilti į jogurtą ir padėti į šaldytuvą stingti.

Į paruoštą krepšelį supilame sustingusį jogurtą ir apdedame supjaustytais vaisiais, vidurį paliekant tuščią. Į vidurį sudėti braškes ir mėlynes. Vaisius apliekite pagal nurodymus ant pakelio paruošta žele ir palaikykite, kol sustings.

Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai