Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
kolekcijos,
iron,
admin,
kas,
porn,
blokavimas,
mano,
porno,
snezana,
bestilija,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Virve su paslankia kilpa gale laukinias gyvuliams gaudyti,
Zerinti kuro, rusenancio lauzo liekana,
Maisto doze dedama i burna,
Antikos mastytojas, teiges, kad viskas sudaryta is atomu,
Cheminiu reakciju, vykstanciu gyvame organizme, visuma,
Bičių g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Bičiulių g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Bijūnų g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Biochemikų g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Birbynių g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Daugiametis žolinis augalas. Lapais galima paskaninti konservuojamą maistą, žuvies patiekalus, aromatizuoti gėrimus, likerius, brendį. Lapų ir nesunokusių sėklų dedama į salotas. Kvapas ir skonis salstelėjęs, primena anyžius. Šaknys verdamos ir valgomos kaip kitos daržovės. Garduoklė
tonizuoja organizmą, lengvai laisvina vidurius. Vokietijoje maltos džiovintos sėklos vertinamos kaip geras prieskonis. Garduokle galima papuošti bet kokią gėlių lysvę, natūralią pievą. Dirvai nereiklios. Geriausiai tinka pavėsinga vieta, humusingas priemolis. Naudojamos dalys: dažniausiai
švieži, kartais šaldyti, džiovinti lapai (kvapas silpnas), žalios nesubrendusios ir džiovintos subrendusios sėklos, rudenį iškastos šaknys. Plačiau skaitykite žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
|
|
|
|
|