Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Daugiametis žolinis augalas. Tinka bulvių ir ankštinių daržovių sriuboms, kepsnių padažams, lapinių daržovių ir kitokioms salotoms, žuviai, jautienai, vištienai, sviestui su žalumynais, ryžiams paskaninti. Dedama į marinuojamus grybus ir agurkus. Virtos šaknys nulupamos ir valgomos taip pat kaip kitos daržovės. Skatina virškinimą, šlapimo ir tulžies išsiskyrimą, ramina. Skonis aitrus, kvapas stiprus, primena salierą.
Naudojamos dalys: jauni lapai, stiebai iki žydėjimo, 2-3 metų augalo šaknys (iškastos rudenį, supjaustytos ir išdžiovintos), sunokusios sėklos.
Plačiau skaitykite žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai