Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 500 gramų burokėlių, 1 morka, Truputį petražolių, 1 salieras, 2 šaukštai sviesto, 4 šaukšteliai acto, 1 šaukštas kvietinių miltų, 1 stiklinė grietinės, 4 šaukšteliai
cukraus
Gaminimas: Nulupame ir nuplauname burokėlius, taip pat morkas, petražoles ir salierus supjaustome šiaudeliais, sudedame į puodą, pridedame sviesto, įpilame acto ir šiek tiek vandens, sumaišome ir troškiname uždengus, kol suminkštėja, prižiūrime, kad daržovės neprisviltų.
Paprastai reikia troškinti 45-60 minučių. Įberiame miltų, gerai išmaišome, įdedame grietinės, viską pagardiname druska, cukrumi, įmetame lauro lapelių, vėl pamaišome ir verdame dar 10 minučių.
|