Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 gr maltų griklių
200 gr kvietinių miltų
3 stiklinės pieno
40 gr mielių
3 šaukštai
3 kiaušiniai
1 šaukštas cukraus pudros
1 šaukštas tirpintų kiaulės taukų
Druska


Gaminimas:
1,5 stiklinės pieno sumaišoma su mielėmis, cukrumi ir šaukštu kvietinių miltų. Viskas palaikoma, kad pakiltų. Tada supilamas likęs pienas, suberiami visi kvietiniai ir grikių miltai, įmušami kiaušiniai, pasūdoma. Viską gerai išmaišius, supilamas tirpintas sviestas. Dar sykį tešla pakildoma ir įkaitintuose riebaluose kepami blynai.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 puodelis (apie 220 ml) grikių miltų
1 kiaušinis
1 žiupsnelis druskos
1,5 puodelio šalto vandens


Gaminimas:
Išplakti kiaušinį su druska. Į kiaušinio plakinį įmaišyti vandenį ir miltus.
Tešlą gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Keptuvę ištepkite sviestu ir įkaitinkite. Kepkite blynus per visą keptuvės plotį.
Daugiau aliejaus ar sviesto nereikia. Užtenka pirmą kartą patepti keptuvę. Gera keptuvė tikrai nesvils. :)
Blynai labai skanu su obuolių ir slyvų koše.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
65 g kvietinių miltų
65 g grikių miltų
225 g varškės
3-4 kiaušiniai
1 žiupsnelis druskos
0,5 šaukštelio sodos
2 šaukštai cukraus
120 ml pieno
2 šaukštai aliejaus (kepimui)


Gaminimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi, druska ir pienu. Įmaišykite sodą, varškę ir miltų masę.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir dėkite po šaukštą tešlos į keptuvę. Kepkite kiekvieną blyno pusę, kol gražiai pagels.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai