Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
12 gabalėlių avienos (maždaug po 50 g)
2 šaukštai rozmarinų
1,5 šaukštelio maltų pipirų
citrina
65 g alyvuogių aliejaus
ryšelis šviežių rozmarinų
druskos


Gaminimas:
Nupjaustome avienos riebalus, sausgysles. Mėsą sudedame į nedidelį nemetalinį indą, patepame aliejumi. Apibarstome puse kiekio supjaustytų rozmarinų ir maltų pipirų, pasūdome ir paliekame 20 minučių pastovėti.
Mėsą apverčiame, vėl patepame aliejumi, apibarstome likusiais rozmarinais, pipirais ir paliekame dar 20 minučių.
Prie medinio šaukšto pririšame šviežių rozmarinų ryšelį.
Mėsą sudedame ant grotelių ir vartydami kepame iš abiejų pusių po 2 - 3 minutes, vis padaužydami per mėsą šaukštu su rozmarinais, kad ji įgautų prieskonį. Prieš baigdami kepti mėsą, nurišame nuo šaukšto rozmarinų ryšelį ir įmetame į ugnį. Rozmarinų dūmai suteikia mėsai specifinio skonio.
Tiekdami papuošiame pakepintais citrinos griežinėliais.
Iškylų patiekalas paruoštas!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai