Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 kg lydekos
2 morkos
1 svogūnas
0,5 paprikos saldžiosios
1 gabaliukas saliero stiebo
3 riekės batono
30 g aliejaus
2 valg. š.krakmolo
1 šaukštas "Santa Maria''žuvies prieskonių
1 žiupsnis "Santa Maria''juodųjų pipirų
1 žiupsnis lauro lapų
1 žiupsnis "Santa Maria''petražolių
1 žiupsnis "Santa Maria'' bazilikų
1 žiupsnis "Santa Maria''čiobrelių
1 valg. š. druskos
50 ml aliejaus (kepimui)


Gaminimas:
1. Lydeką nuskuskite, perpjaukite pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimkite vidurius, gerai išplaukite. Mėsą atskirkite nuo odos ir ją sumalkite kartu su morkom, paprika, svogūnu bei vandenyje mirkytu ir nusunktu batonu. Įdėkite aliejaus, 2 šaukštus krakmolo, suberkite druską ir prieskonius, labai gerai išmaišykite. Būtų gerai, kad toks ruošinys pastovėtų bent pusvalandį.
2. Klokite faršą į žuvies odą. Užsiūkite.
3. Aliejumi apteptą žuvį paguldykite į aliejuotą skardą, dėkite į šaltą orkaitę ir 15-ai min. nustatykite 50 °C temperatūrą. Po to 15-ai min. nustatykite 100 °C temperatūrą. Galiausiai žuvį subadykite adata, įpilkite stiklinę vandens, užklokite folija ir 35-ioms min. nustatykite 170 °C temperatūrą. Kai iškepa, iš pilvo išimkite siūlus, supjaustykite ir puoškite daržovėmis, alyvuogėmis, citrinomis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai