Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 lydeka
2 svogūnai
truputis sviesto kepimui
4 riekės batono
1 kiaušinis
druska, pagal skonį
truputis juodųjų pipirų
prieskoniai, citrininiai žuvies, pagal skonį
majonezas, aptepimui
1 morka
1 citrina, papuošimui
alyvuogės, papuošimui
salotos, papuošimui


Gaminimas:
Svieste pakepinti svogūną ir tarkuotą morką.
Batono išmirkinti kelias riekeles ir sutrinti.
Į sumaltą lydekos mėsą sudėti atvėsintus svogūnus ir morkas, batoną, įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų ir citrininių žuvies prieskonių. Viską gerai išminkyti. Jei trūksta gaminamos lydekos mėsos, pridėti šaldytos jūros lydekos.
Turimą masę sudėti į lydekos odą ir susiūti. Suformuotą lydeką dėti į skardą, išteptą aliejumi. Tada aptepti majonezu ir subadyti adata, kad nesutruktų.
 skardą įpilti pusę stiklinės šilto vandens. Kepti 170-180 laipsnių temperatūroje 40 - 60 minučių (pagal lydekos dydį).
Iškeptą atvėsinti ir papuošti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai