Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Reikės:
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
1 valgomo šaukšto malto imbiero
1 arbatinis šaukštelis muskato
1 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 arbatinis šaukštelis cinamono
200 g sviesto
200 g medaus
400 g miltų
2 kiaušiniai


Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą sukapojame peiliu, tada jį užpilame išlydytu medumi ir mikseriu plakame iki vientisos masės. Jeigu norite saldžiau, galima įberti kelis šaukštus cukraus, taip pat beriame vanilinį cukrų. Po vieną įmušame kiaušinius ir plakame. Beriame visus prieskonius, įsijojame miltus ir pradedame minkyti tešlą. Iš jos išspaudžiame norimo formos sausainiukus, juos kepame 200 C apie 10-12 min. Pabarstome cukraus pudra. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
300 g sviesto
250 g cukraus
1 kiaušinio
2 v. š. vandens
2 a. š. cinamono
1 a. š. malto imbiero
1 a. š. maltų gvazdikėlių
1 a. š. kvapiųjų pipirų
2 v. š. grietinės
700 g miltų
4 a. š. kepimo miltelių


Gaminimas:
Mažame prikaistuvyje užkaičiame vandenį su dviem šaukšteliais cukraus ir prieskoniais. Išmaišome ir paliekame atvėsti.
Sviestą išsukame su likusiu cukrumi. Įmaišome kiaušinį. Supilame prieskonių sirupą. Įmaišome grietinę. Pabaigoje suberiame kepimo miltelius ir miltus. Gerai išminkome.
Padaliname tešlą į dvi dalis, kiekvieną suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve per naktį.
Kitą dieną plonai iškočiojame tešlą, formelių pagalba suformuojame sausainius ir kepame iki 225 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 7 – 8 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g kambario temperatūros sviesto
200 g rudojo cukraus
300 g medaus
2 kiaušiniai
800 g miltų
1 žiupsnio druskos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
4 šaukšteliai tarkuoto imbiero
2 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai malto muskato


Gaminimas:
Išsukti cukrų, sviestą. Įmušti kiaušinį, supilkiti medų (jei medus kietas, tai pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kol suskystės) ir gerai sumaišyti. Persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius supilti į sviesto masę ir viską gerai išmaišyti. Suvynioti tešlą į plastikinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą iškočioti maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir mėgstama formele išspausti sausainius. Sudėti sausainius į kepimo popieriumi įklotą skardą. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti sausainius 10-12 min. Skanaus!
Patarimai. Jei mėgstate minkštesnius sausainiu, tai kepkite trumpiau arba pačius sausainukus formuokite storesnius.
Taip pat galima tešlą gardinti (pagal skonį) ir kardamonu, anyžiumi, maltais gvazdikėliais ir pan.
Iš tešlos išeis 4 blėkos sausainių. Jei norite mažiau, mažinkite proporcijas per pusę.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
140 g sviesto
200 g medaus
200 g rudojo sukraus
1 kiaušinis
2 a.š Santa Maria cinamono
1 a.š. Santa Maria kardamono
1 a.š. Santa Maria gvazdikėlių
1 a.š. Santa Maria kepimo miltelių
2 a.š. Santa Maria malto imbiero (galima šviežio)
300 g miltų


Gaminimas:
Sudėti sviestą, medų ir rudąjį cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies ištirpinti nuolat maišant. Kai atvėsta ištirpinta masė, į ją įmušti kiaušinį ir sudėti prieskonius (cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius, imbierą) ir gerai viską išmaišyti. Galiausiai, sudėti miltus ir išminkyti imbierinę tešlą. Kai tešla paruošta, ją reikia valandai įdėti į šaldytuvą, kad pailsėtų :) Tešlą ištraukus iš šaldytuvo dar paminkyti ir kočioti, o su sausainiu formelėmis daryti sausainius.
Orkaitėje kepti apie 10 min. 180 laipsnių.
Skanaus bei šiltų švenčių :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai