Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
0,5 arbat. šaukštelio sausų mielių,
150 ml vandens,
3 šaukštai šilto pieno,
ketvirtadalis arbat. šaukštelio medaus arba cukraus,
150 g duonos miltų.
Tešlai:
0,5 arbat. šaukštelio sausu mielių,
250 ml vandens,
0,5 šaukšto alyvuogių aliejaus,
350 g duonos miltų,
1,5 arbat. šaukštelio druskos.


Gaminimas:
Raugas: sumaišyti mieles su vandeniu ir pienu. Palikti 5 minutes, tada suberti cukrų arba medų ir pamaišyti, kol ištirps.
Įmaišyti miltus. Tešla turi būti labai minkšta. Uždengti dubenį rankšluosčiu ir palikti kilti 12 val. arba per naktį.
Tešla: suberti mieles į vandenį, palikti 5 minutes, po to išmaišyti. Supilti šį vandenį bei aliejų į raugą ir gerai išmaišyti. Įmaišyti miltus ir druską. Turi gautis šlapia lipni tešla. Greitai maišyti mediniu šaukštu 5 minutes, tešla pasidarys tampresnė ir atšoks nuo indo sienelių, bet vis tiek liks per minkšta, kad būtų galima minkyti rankomis. Uždengti dubenį rankšluosčiu ir palikti kilti, kol tūris padvigubės ir matysis burbuliukai (apie 3 val.). Nemaigyti tešlos. Gausiai pabarstykite miltais dvi skardas ir turėkite šalia miltų rankoms. Su gumine mentele dubenyje tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį iškrapštykite ant gausiai miltais pabarstytos skardos. Rankas gerai pamiltuokite ir atsargiai liesdami vos tešlos kraštelius suformuokite stačiakampį kepaliuką apie 30 cm ilgio. Tą patį pakartokite su likusia tešla ant antros skardos. Palikite neuždengtus 20 minučių.
Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių, kol pakils ir pagels. Pastuksenus į kepaliuko apačią pirštu turi skambėti lyg tuščia. Palikti atvėsti ant metalinių grotelių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai