Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g bulvių
 200 g miltų
4 v.š. krakmolo
1 kiaušinis
Druskos - pagal skonį
Sviesto (truputį)
Petražolės (truputį)


Gaminimas:
Su lupenomis virtas bulves nulupti ir sutrinti šakute. Į trintas bulves, suberti miltus, krakmolą, įmušti kiaušinį, druską ir išminkyti tešlą, kad neliptų prie rankų (miltų nepadauginti, kad tešla nebūtų per kieta). Imti po nedidelį gabalėlį tešlos ir ant miltais pabarstyto stalo volioti pailgus 1-2 cm storio ritinėlius. Ritinėlius supjaustyti 1-2 cm ilgio gabalėliais ir leisti jiems apdžiūti (palikti apie 30 min.). Dėti virtinukus į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kol iškils į paviršių (2-3 minutes). Išgriebtus virtinukus gerai nuvarvinti, sukrėsti į keptuvę su ištirpintu sviestu ir apkepti. Pabarstyti kapotomis petražolėmis ir išmaišyti. Tiekti su sviesto ir grietinės padažu. Galima pabarstyti tarkuotu parmezanu. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai