Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
800 g jautienos išpjovos
1/2 l sauso baltojo vyno
2 šaukštai ištirpinti sviesto
1 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų
1 morka
1 petražoles šaknis
100 g saliero gumbo
550 g svogūnų
200 g mažų bulvių
1/4 l grietinės
2 šaukštai sviesto


Gaminimas:
Mėsą užpilti vynu ir 3 dienas marinuoti uždengtame puode. Morką, petražolės šaknį, saliero gumbą ir vieną svogūną nuvaluti supjaustyti mažais kubeliais.
Keptuve įkaitinti sviestą, dėti mėsos gabalą ir apkepti iš visų pusių, kol gražiai parus. Apibarstyti druska ir pipirais. Suberti supjaustytas daržoves, užpilti vynu (kad keptuvo dugne būtų apie 2 cm skysčio) ir troškinti.
Troškinamą mėsą karkartėmis palaistyti vynu, tačiau keptuve neturi būti per daug skysčio.
Svogūnų tyrei blves ir svogūnus nuplauti, 20 minučių pavirti pasūdytame vandenyje, nulupti ir pertrinti per sietelį. Paruoštą tyrę pagardinti grietine, druska ir sviestu.
Troškinimo metu išsiskyrusias sultis perkošti, kietokus padažo komponentus pertrinti per sietelį. Viską išmaišyti, šiek tiek pavirti ir pasūdyti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai