Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
2 kiaušiniai;
6 šaukštai cukraus;
2 šaukštai šilto vandens;
100 g miltų;
100 g maltų lazdyno riešutų.

Kremui:
9 šaukšteliai želatinos;
1 indelis konservuotų vyšnių arba aviečių;
1 indelis konservuotų abrikosų;
600 g jogurto;
100 g medaus;
2 šaukštai citrinų sulčių, džiovintų sutarkuota pusės citrinos žievelė;
200 g grietinėlės.

Gaminimas:
Formą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 0C. Kiaušinių baltymus su puse cukraus išplakti iki standžių putų, o trynius išplakti su vandeniu ir kita dalimi cukraus. Miltus sumaišyti su maltais lazdynų riešutais ir su baltymų putom sukrėsti viską į trynių masę. Kepti apie 15 minučių.

Nupilti skystį iš konservuotų vaisių ir uogų indelių. Jogurtą sumaišyti su 80 g medaus, citrinų sultimis ir tarkuota citrinos žievele. Ištirpintą želatiną sumaišyti su jogurtu ir suplakta grietinėle. Abrikosų skystį sumaišyti su likusiu medumi ir pašildyti. Mišiniu sudrėkinti torto pagrindą. Trečdalį kremo užtepkite ant pagrindo, išdėliokite vaisius ir uogas. Užtepkite dar kremo ir įdėkite į šaldytuvą maždaug 3 valandom.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Biskvitui:
4 kiaušinių
4 šaukštai miltų
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
600 g jogurto
1 pakelis norimo skonio želė
2 šaukštai želatinos
1 šaukštas cukraus
100 g pieno
1 apelsino papuošimui


Gaminimas:
Gaminam biskvitą

Kiaušinio baltymus išplakame iki baltos, tirštos masės. Trynius su cukrumi plakame atskirai iki tirštos masės. Tada viską išmaišome, beriame miltus, kakavą ir masę pilame į skardą išteptą riebalais. Kepame apie 20 min. 180°C temperatūroje.
Gaminame kremą
Želė ištirpiname 1 stiklinėje vandens. 2 šaukštus želatinos ištirpiname 0.5 stiklinėje vandens. Viską supilame į jogurtą, taip pat supelame ir pieną (masė gaunasi gan skysta). Kremą supilame ant atvėsusio biskvito ir paliekame šaldytuve 4 - 5 valandoms sustingti.
Ant sustingusio torto plonomis riekelėmis supjaustome apelsiną. 0.5 stiklinėje vandens ištirpiname 1 šaukštą želatinos ir supilame ant apelsinais padengto torto paviršiaus . Tortą dedame į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 l jogurto, persikų skonio
Vanilinio cukraus
2 pakelių želė (skirtingų)
2 bananų
3 v.š.  želatinos (su kaupu)
200 ml vandens( želatinai išbrinkinti)
6 v.š. cukraus


Gaminimas:
1. Želė padarykite iš anksto, kad spėtų sustingti. Aš padariau iš vakaro.
2. 200 ml vandens stiklinėje išbrinkinti 3 šaukštus želatinos.
3. Į jogurtą suberti cukrų bei vanilinį cukrų ir išplakti plaktuvu.
4. Išbrinkusią želatiną kaitinti garų vonelėje, kol ištirps (tik neleiskite jai užvirti).
5. Želatiną po truputį pilkite į jogurtą, nuolat maišykite.
6. Formą ištepkite aliejumi. Pilkite sluoksnį joguto, padėkite į šaldytuvą pastingti. Tada sudėkite želė gabalėlius, bananus ir vėl užpilkite sluoksniu jogurto. Taip sluoksniuokite palaipsniui, kol sudėsite visus turimus ingredientus ir supilsite visą jogurto masę. Tokių sluoksnių galite daryti kiek norite.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai