Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
500 g miltų,
250 ml pieno;
1 kiaušinis;
3 v.š cukraus;
5 v.š. tirpinto sviesto;
druskos;
1 pakelis sausų mielių.

Pertepimui:
cukraus, aguonų, migdolinių plokštelių, tirpinto sviesto.

Gaminimas:
Užminkome įprastą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Tešlą daliname į tris dalis. Viena turi būti pati mažiausia, bus gėlės viduriukas. Kitos dalys turi truputį skirtis, viena dalis turi būti didesnė. Tas dvi dalis daliname į keturias dalis. Imame po gabaliuką tešlos ir kočiojame apvalų blyną, jį aptepame sviestu ir apibarstome cukrumi, imame kitą gabaliuką, kočiojame , dedame ant pirmojo viršaus, tepame sviestu ir barstome cukrumi. Taip sudedame keturis blynus, viršutinio netepame. Viską dedame į kepimo formą ir įpjauname į aštuonias dalis kaip parodyta nuotraukoje. Žiedlapius atlenkiame. Tą patį padarome su kita tešla ir dedame į gėlės vidurį, vėl daliname į aštuonias dalis ir atlenkiame žiedlapius. Į gėlės viduriuką dedame likusį tešlos gabaliuką, į jo vidų galima įdėti šaukštą džemo ar uogienės. Viską aptepame kiaušiniu, apibarstome aguonomis ir migdolais. Dedame, kad pakiltų. Kepame 180 l temp. apie 30-40 min.

SKANAUS!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai