Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
3 kiaušiniai
3 tryniai
1 valgomas šaukštas karšto vandens
50 g cukraus
15 g vanilinio cukraus
60 g kvietinių miltų
15 g krakmolo
Kremui:
200 g cukraus
4 valgomi šaukštai vandens
4 tryniai
250 g sviesto
50 g susmulkinto šokolado
30 g kakavos
Sulaistymui:
125 ml šviežio apelsino sulčių
75 g cukraus
Galima įpilti šiek tiek kvapios esencijos, smulkintų riešutų.


Gaminimas:
Dubenyje iki purios masės su cukrumi išsukami kiaušiniai ir tryniai, suberiamas cukrus ir vanilinis cukrus, įpilamas karštas vanduo. Miltai ir krakmolas sumaišomas ir įsijojamas į kiaušinių plakinį.
Tešlą pilame, nestoru sluoksniu, ant skardos, išklotos sviestiniu kepimo popieriumi. Kepti iki 200 – 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Iškepusį biskvitą išverčiame ant cukrumi pabarstytos drobelės, rankšluostuko. Atsargai nuimti popierių, jei prilipęs, pašlakstyti šaltu vandeniu.
Biskvitą sulaistome pasaldintomis apelsninų sultimis (sultys paverdamos su cukrumi).
Pagaminame kremą: cukrų pavirinti su vandeniu ir atvėsinti.
Atskirai išsukami tryniai, į juos įmaišomas atvėsęs cukraus sirupas, sviestas (kambario temperatūros), smulkintas šokoladas, kakava. Viskas gerai išmaišoma. Kremas padalinamas į dvi dalis. Viena ištepamas biskvitas, kita susukus vyniotinį – jo viršus. Su šakute suformuojamos medžio rievės, puošiama saldumynais pagal fantaziją.
Štai ir viskas, truputį palaukiama kol biskvitas permirks ir galima ragauti. Labai tinka prie arbatos ar kavos.
Skanaus !
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai