Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g mielių
200 g cukraus
1 stiklinė pieno
400 g sviesto
1 kg miltų
1 apelsino žievelė
0,5 l įvairių susmulkintų džiovintų vaisių ir riešutų
100 g romo
2 šaukštai meduolių prieskonių
druska

Gaminimas:
Apelsiną gerai nuplauname ir nutarkuojame jo žievelę. Ją sumaišome su 2 šaukštais cukraus ir sudedame į 0,5 l talpos stiklainį. Toliau į jį pridedame įvairių susmulkintų džiovintų vaisių bei riešutų, užpilame romu ir laikome per naktį.
Miltus supilame į didelį dubenį. Mieles išsukame su 2-3 šaukštais cukraus, užpilame šiltu pienu ir sumaišome su miltais. Tešlą uždengiame, pastatome šiltai ir kildiname apie 30 min.
Tada į tešlą įmaišome sutarkuotą sviestą, prieskonius, likusį cukrų ir minkome, kol tešla atšoka nuo dubens kraštų. Vėl kildiname 1 val. Tada įminkome džiovintus vaisius.
Skardą patepame riebalais, dedame gerai išminkytą pyragą, dar truputį pakildiname ir kepame apie 1 val. vidutinio karštumo orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai