Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pagrindui:
200 gr miltų
200 gr cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
100 g mėgiamų riešutų
0,5 a. š. vanilės ekstrakto
0,5 a. š. migdolų ekstrakto
Kremui:
250 gr Maskarponės sūrio
800 gr varškės masės "President"
(galima ir paprastos riebios varškės, tik ją reikės gerai išplakti)
100 ml grietinėlės
100 g cukraus
2 v. š.  želatino
0,5 citrinos
250 gr braškių
50 gr  juodo šokolado


Gaminimas:
Riešutus pakepiname orkaitėje 170 C, apie 10min. Keptus riešutus sutriname kočėlu.
Sausus produktus sumaišome, atskirame inde suplakame kiaušinius ir dviejų rūšių ekstraktus, tada į dubenį su kiaušiniais supilame miltus išmaišome, suberiame riešutus ir vėl išmaišome.
Paruoštą tešlą dedame ant kepimo popieriaus*, didesnio nei išardoma tortinė forma, kad kraštai užsilenktų ir pasidarytų borteliai. Tešlą išklojame apie 2 cm storio ir kepame orkaitėje 190 C, apie 20min, kol viršus lengvai paruduos (neperkepkite).
Grietinėlę išplakti su šaukštu cukraus, sudėti maskarponės sūrį, likusi cukrų, varškę ir viską vėl gerai išplakti su plakikliu iki purios masės. Plakant supilti piene išbrinkintą želatiną ir išspausti pusės citrinos sultis. Gautą masę sukrėsti ant atšalusio pagrindo, gražiai išlyginti. Kai masė pradės stingti puošti braškėmis. Braškių viršūnėles pamirkyti ištirpintame šokolade sumaišytame su 2-3 šaukštais pieno. Šokoladą tirpinti vandens vonelėje. Tortą reikėtų bent per naktį palaikyti šaldytuve. Torto šonus puošti migdolų arba kokoso drožlėmis.
* tešlą geriausia kočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir kepti su jais, iškepus lengvai juos nuimsite
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
600 g sviesto
800 g kvietinių miltų
1 stiklinės grietinės
9 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
1 puodelis cukraus
0,5 puodelio cukraus pudros
1 pakelio vanilinio cukraus


Gaminimas:
Į miltus sudėti pusę pjaustyto sviesto ir kapoti peiliu, kol sviestas apsivels miltais ir pasidarys maži trupiniai. Supilti grietinę, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir viską išminkyti iki vientisos masės. Tešla turi nebelipti prie rankų. Dėti į maišelį ir parai padėti į šaldytuvą. Kitą dieną tešlą padalinti į 10 vienodų gabaliukų. Kočioti ant miltais pabarstyto stalo kuo ploniau (lakštai turi būti beveik permatomi), dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, gerai subadyti šakute, kad kepant nesusidarytų pūslės. Kepti 200 laipsnių temperatūroje 5 minutes.
Ant karšto lakšto dėti  lėkštę ir apipjaustyti kraštus. Galiukai bus sumalami ir naudojami tortui puošti. Taip iškepame visus lakštus. Paliekame atvėsti.
Kremas: kiaušinius, kaitinant, gerai išplakti.
Puodą su kiaušiniais įstatome į didesnį puodą su vandeniu, kurį užverdame tam, kad neapsinuodytume žalių kiaušinių kremu. Supilame cukrų ir plakame, kol pradės putoti. Kremas turi būti šiltas, bet ne karštas. Procesas vyksta apie pusvalandį. Vėliau išsukame likusį sviestą su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, supilame kiaušinių masę ir plakame kremą. Tada dėti po vieną lakštą ir tepti kremu. Nespausti! Viršutinis sluoksnis turi būti su  kremu. Juo aptepame ir torto šonus bei dedame nakčiai į šaldytuvą.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai