Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
25 g mielių
500 g miltų
125 ml pieno
2 kiaušiniai
250 g aguonų
3 pak. po 250 g sviesto
400 g cukraus
150 g razinų

Gaminimas:
Mieles ištrinti su 2 š. cukraus. Tada įpilti 5-7 š. šilto, bet ne per kartšo pieno. Palaukti apie 25 min., kol mielės pradės "veikti". Tuo tarpu, pamerkiame razinas, nuplikiname ir sumalame aguonas, kiaušinius išplakame šakute, į juos supilame likusį pieną. Šią masę pilame į mieles. Po truputį bemaišant pilame miltus. Tešlą vis papurškiame aliejumi, kad neliptų prie rankų. Ją minkom rankom, kokias 10-15 min. Po to iš jos atskiriam 4-5 galingus gabalus ir paliekam 30 min. pakilimui. Imam pirmąjį, kurį kočiojame, kol gauname laaaabai ploną blyną, ant jo gausiai užtepam išlydyto, tačiau truputį kambaryje pastovėjusio ir apkietėjusio sviesto, beriame daug cukraus, tik negailėkit, nes į tešlą jo nedėjome. Ant šio pabarstome keletą razinų. Tada imame kitą gabalą, jį kočiojame, pasviestiname, pacukriname ir dedame ant pirmojo, ir taip su likusiais gabalais. Ant paskutinio lakšto tepame sviestą, beriame cukrų, razinas ir aguonas. Visą lakštų krūvą sukame į vyniotinį, dedame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, aptepame gausiai sviestu. Vyniotinį paliekame dar bent pusvalandžiui šiltoje vietoje. Kepame 230 C orkaitėje tol, kol gražiai parus. Valgyti šiltą, kol nesukietėjo pasidariusi karamelė. Skanaus ir linksmų švenčių!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2018 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai